Wie is Lieke van Lexmond?

Lieke van Lexmond is al heel wat jaartjes op tv te zien. De 40-jarige actrice, presentatrice, model en zangeres heeft een hele lijst series, films en programma’s op haar naam staan. Het meest bekend is ze door haar rol in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden, maar dat is niet waar ze begon.

 

Op vijfjarige leeftijd was ze al in een reclamespotje van Roco te zien en in 1998 brak ze door als Eva Prins in Goudkust. Bij GTST speelde Van Lexmond de rol van Charlie, voor de eerste keer in 2002 en na een pauze uiteindelijk tot 2011. Sindsdien heeft ze verschillende programma’s gepresenteerd, waaronder The Voice Senior, Idols en Expeditie Poolcirkel.

Samen met haar zus Jetteke heeft Lieke van Lexmond het bedrijfje Moonsisters. Daarmee kwam ze op gegeven moment negatief in het nieuws dankzij de Keuringsdienst van Waarde. Het tv-programma was namelijk tot de conclusie gekomen dat twee van de edelstenen die de zusjes verkochten, nep waren. Daarnaast was er ook nog ophef over hun samenwerking met het cosmeticamerk Rituals. Die samenwerking ging enkel om de zogenaamde ‘Moon Calendar’, maar er kwamen veel negatieve reacties vanwege de mening die Lieke en Jetteke hebben over vaccinatie. De zussen van Lexmond zouden zich negatief uitgelaten hebben over het vaccinatiebeleid in Nederland, iets wat ze beiden ontkenden. Aan het einde van het jaar liet Lieke van Lexmond op Instagram weten veel geleerd te hebben, onder andere over “hoe de wereld soms helaas werkt”.

Lieke doet aan koudwatertherapie in de bergen

In haar nieuwste Instagram-post is Lieke van Lexmond ook weer lekker spiritueel bezig. Ze doet daarin aan koudwatertherapie in een wak ergens in de bergen. Volgens Lieke is de therapie helend en verhelderend en was het een magische ervaring zo in de bergen. Ze duikt er gewoon in haar bikini in, die toch wel een beetje doorschijnt. De post heeft ondertussen al bijna zesenhalf duizend likes.