Life’s Good

LG heeft misschien wel een van ’s werelds meest prachtige merknamen. Life’s Good is een belofte die zeer veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt, maar tevens duidelijk maakt waar het bedrijf voor staat. Hun laatste creatie wat betreft koelkasten, de LG Instaview Door-in-Door, is daar een voorbeeld van. Het merk heeft deze koelkast geoptimaliseerd voor een zo duurzaam mogelijke werking en tevens een optimale ergonomie meegegeven.

Boordevol innovatie

Deze nieuwe koelkast lijkt regelrecht uit een sci-fi movie te komen, maar niets is minder waar. Het is LG’s kijk op de volgende generatie koelkasten en we kunnen niet ontkennen: dit is next-level. De hoeveelheid innovatieve eigenschappen in het apparaat zijn allerminst onaardig te noemen en de inhoud doet niet onder voor die van een vrachtwagen met oplegger. Oké, dat is wellicht een beetje overdreven, maar deze koelkast is absoluut geen kleintje.

Deze koelkast van LG zet de standaard MAN-MAN

Instaview

De koelkast is uitgerust een het zogenaamde Instaview. Instaview is een optie die door LG is toegepast om de optimale werking van de koelkast niet te verstoren. Tevens komt het de praktische eigenschappen ten goede. Het komt erop neer dat de rechter deur van de koelkast een spiegelglas heeft dat met twee tikken op het glas transparant wordt. Zo kun je zien wat er in de koelkast ligt zonder daar de deur voor te openen. Bovendien zorgt dit ervoor dat er 41% minder koude lucht verloren gaat, wat weer zorgt voor een langere houdbaarheid van producten en minder energieverbruik van de koelkast.

Door-in-Door

De toepassing van het door-in-door principe voegt een extra opbergruimte toe in de deur. Tevens wordt het zo mogelijk gemaakt om instaview volledig tot z’n recht te laten komen. Zo zie je in één oogopslag direct wat in welke compartimenten te vinden is, zonder een van beiden te moeten openen.

Spaceplus-ijssysteem

Het vernieuwde ijssysteem in deze koelkast zorgt voor hetgeen de naam doet vermoeden: er is meer ruimte gewonnen. Door een verkleining van het ijssysteem is er meer ruimte beschikbaar in de vriezer. Iets wat de ergonomie van de koelkast zeer goed doet. De meeste mensen hebben al snel te weinig ruimte in hun vriesgedeelte, meer ruimte is dus altijd welkom.

FRESHbalancer

De FRESHbalancer zorgt er voor dat je groentelade (of fruitlade) de optimale luchtvochtigheid heeft. Zo kun je met een schakelaar aangeven of er groente of fruit in ligt. Op deze manier blijft het eten dat je daar bewaart zo vers mogelijk.

Smart ThinQ

De LG Smart ThinQ App laat jou je koelkast van een afstand instellen en reguleren. Zo kun je vanaf je telefoon de gewenste temperaturen instellen, de koelkast laten vriezen en diagnosticeren.

Inverter Linear Compressor

Deze ontwikkeling is een die wij het meest aanmoedigen. Tuurlijk, van een beetje showen bij onze vrienden met de magische Instaview zijn we ook niet vies, maar dit is weer andere koek. Zoals we eerder al aangaven heeft LG bij deze koelkast bewust alles in werking gesteld om het apparaat zo milieuvriendelijk te maken. Deze nieuwe compressor biedt tot wel 32% meer energiebesparing dan vergelijkbare koelkasten met een traditionele compressor.

Deze koelkast van LG zet de standaard MAN-MAN

Dit is de koelkast die je wil en die je kunt verantwoorden

Deze koelkast is dus niet zomaar een ‘toffe gadget’. Het is een apparaat dat min of meer de standaard zet voor de volgende generatie koelkasten en dat weet te onderbouwen. Het draait niet langer meer om alleen coole snufjes, maar ook om bewuste verbetering en milieuvriendelijke aspecten. Zaken die in iedere branche steeds meer aandacht krijgen en beslist van invloed zijn op hoe Good Life is.