Waarom is er meer actie in bed in de herfst?

De herfst betekent vallende bladeren, kaarsjes en pompoensoep, maar daar blijft het niet bij, het is ook het seizoen om jullie leven onder de lakens op te spicen. Dat komt onder andere omdat de geur van pompoen een verlangen op kan wekken bij mannen en omdat het testosterongehalte hoger is dan in andere seizoenen.

 

1. In de herfst worden de meeste kinderen verwekt

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is naar voren gekomen dat van 2016 tot en met 2018 de meeste kinderen werden geboren in de maanden juli en augustus. Door een terug te rekenen, komen we er dus achter dat de meeste baby’s in oktober en november worden verwekt. Erg vruchtbare maanden, dus waarin je de meeste zin hebt om met elkaar naar bed te gaan.

Leven onder de lakens herfst

2. Het testosterongehalte stijgt in de herfst door het dak

Ook stijgt het libido van ons mannen door het dak tijdens de herfst. Dat heeft alles met de oertijd te maken. Baby’s die in de herfst werden verwekt hadden namelijk een hogere overlevingskans dan baby’s die in de wintermaanden werden geboren. Hierdoor heb je dus net wat vaker zin dan in andere seizoenen.

3. We voelen ons meer aangetrokken tot onze partner

Daarnaast voelen mannen zich ook meer aangetrokken tot hun partner in de herfst en dat heeft alles te maken met het testosterongehalte, wat op zijn hoogst is in de herfst. Maar dit is niet de enige reden, door alle kou die de herfst met zich mee brengt duik je sneller met elkaar het bed in dan wanneer het dertig graden is.

4. Er is meer zaadproductie in de herfst

In de zomer is de zaadcelproductie lager vanwege de warmte en die productie heeft een aantal weken nodig om weer te kunnen herstellen. Daarom is de optimale periode om een kind te verwekken, zoals we hierboven al schreven, de herfst.

waarom hoger libido in herfst

5. Er ontstaan meer relaties in de herfst

Op relatiegebied heb je ook veel aan de herfst. In tegenstelling tot de zomer, waar veel relaties in stranden, ontstaan er in de herfst namelijk meer relaties en verlovingen ten opzichte van andere seizoenen. En als je net een nieuwe relatie hebt of het juist heel erg goed gaat in jullie relatie heb je ook veel meer zin.