Sous – Op één van de leukste plekjes van Amsterdam

De Wolvenstraat is één van de leukste spots in De 9 Straatjes en het is nog leuker geworden met de komst van Sous. Een heerlijke Bistro die verborgen zit in een souterrain. Wie doorloopt komt uit bij een overdekte patio die de keuken met de bar verbindt.

sous

Het is een heerlijke plek om met je meisje of een date te eten. Je vergeet even Amsterdam, want door de look en feel voelt het alsof je ergens in Italië zit. Dit gevoel wordt vervolgens bevestigd met de dunne pizza’s die ze serveren. Deze zijn zeer smaakvol, rijk gevuld en met heel veel kaas. Ook heeft Sous een leuke wijnkaart waar het personeel graag meer over vertelt. Dus weet je niet wat je wilt drinken bij het eten? Dan zou ik de tip geven om om raad te vragen.

Niet alleen is Sous de spot voor een hapje, maar het is ook een plek om heerlijk cocktails te drinken of te meeten voordat je de stad in gaat. Dus zocht je nog een nieuwe hang out, dan wordt het niet veel beter dan Sous

Pro: Perfect voor een date
Locatie: Wolvenstraat 16, Amsterdam
Open:  Alle dagen open
Prijs: €€€

Bar Alt – Beer Pairing restaurant

Bar Alt is het restaurant van Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing en Adriaan, de eigenaar van Jacobsz. Een uniek concept waar ze op hoog niveau beer pairing op de Amsterdamse kaart zetten. Dit wil je als bierliefhebber niet missen!

De bar van het restaurant is waanzinnig goed gestyled, zo bestaat de achterwand volledig uit marmer waar maar liefst 20 taps zijn aangesloten. Naast de 20 biertjes op tap heeft Bar Alt ruim 90 bieren op de kaart, dus bij ieder gerecht weten ze het perfect biertje te vinden.

Bar alt MAN MAN

In de keuken staat Thomas Kooijman. Deze chef kookte al de letterlijke sterren van de hemel bij restaurants als Aan de Poel** en MOS*. Hij serveert 4, 6 of 8 gangen, oplopend van € 45,- tot € 80,-. Wat je krijgt is een verassing, maar wij kunnen je verklappen dat het verdomd lekker zal zijn.

Ook kan je enkel komen om te bieren met je vrienden, dan ben je welkom aan de bar of op het terras. Ze hebben hiervoor een speciale kaart met barfood.

Pro: Uniek concept voor bierliefhebber
Locatie:  Stadionplein 103, Amsterdam
Open:  Alle dagen behalve zondag
Prijs: €€€

Cecconi’s – Internationalle allure

Nu Soho House in Amsterdam is geopend kon het wel befaamde Italiaanse restaurant niet achterblijven. Eerder locaties zijn gevestigd in Londen, West Hollywood, Miami, Istanbul, Berlijn, Barcelona en New York. Hoge verwachtingen, maar ze maken het waar.

Cecconis

In een prachtige zaal gebeurt het allemaal. Van lounge zitjes, een rijke bar tot aan net wit opgedekte tafels. Wij schuiven aan bij de bar, want het entertainmentniveau is hoog en dat spot je het beste vanaf deze plek. De barmannen, allen gekleed in een compleet wit pak, shaken cocktails zonder een druppel te knoeien.

Zoals de Italianen dat perfect kunnen is de pasta al dente en als deze geserveerd wordt met kreeft, dan is het watertanden. Ook worden er anti-pastas geserveerd en kan je hier zeer betaalbaar genieten van enkel een pizza.

Pro: Het gevoel of dat je in New York aan het eten bent
Locatie: Spuistraat 210, Amsterdam
Open:  Alle dagen behalve zondag
Prijs: €€€

Dimitri’s

De jongste chef van Amsterdam, Ray Drisdale (22) staat in de keuken van dit nieuwe restaurant in Oost. Hij ontwikkelde zijn talent bij het sterrenrestaurant Ciel Blue, maar gooit het bij Dimitri’s over een andere boeg met een shared dining concept.

Dimitris-Dinner-by-Dishtales-16-of-23

Je bestelt voornamelijk Mezze, dit is een soort van tapas met mediterraanse en Arabische gerechten, die vervolgens op een grote plank worden geserveerd. Het maakt het daarom niet alleen een plek om te dineren, maar ook om juist te borrelen. Een aantal lekkere wijntjes, plankjes en gezelschap maken de avond bij Dimitri’s.

Overdag is Dimitri’s de ideale plek om te flexwerken, waar je een kopje koffie kunt drinken met bananenrood. Wie weet spot je dan ook een mooie dame, want zo zit het lounge gedeelte van de zaak gekoppeld aan een modellenbureau.

Pro: Hangout
Locatie: Insulindeweg 1, Amsterdam
Open:  Alle dagen behalve maandag
Prijs: €€