Het record van de langste auto ter wereld

Al enkele decennia lang draagt deze limousine met de bijnaam ‘American Dream’ het record van de langste auto ter wereld. De auto is 30,5 meter lang en in de jaren negentig won het een oorkonde voor de langste auto ter wereld van het Guinness World Records. Misschien heb je de limousine ook wel eens gezien, aangezien het al jarenlang zo’n bekend voertuig is. Op het internet circuleren echter ook beelden die veel minder positief zijn. De limousine was namelijk in slechte staat geraakt, de ruiten waren kapot en er ontbraken onderdelen. Vandaar dat werd besloten om de wagen weer te herstellen tot zijn oude, gloednieuwe staat.

limousine

In de jaren negentig was de limousine zo’n sensatie dat er in de limo allerlei voorzieningen waren gebouwd. Zo zat er een zwembad, kingsize waterbed, mini-keuken, jacuzzi en een helikopterplatform bevestigd op de limousine. Toen de nieuwigheid van de limousine af ging, besloot men de wagen weg te zetten in een magazijn in New Jersey. Hier heeft het jarenlang lopen wegroesten, maar nu is er weer hoop. Ditrland Park uit Orlando, Florida heeft de vergane glorie namelijk opgekocht voor zijn automuseum. Het bedrijf heeft aangekondigd de limousine dit jaar weer volledig opgeknapt te hebben.

In 1986 werd deze limousine bedacht door Jay Ohrberg. Dit is niet de enige bijzondere auto die hij op zijn naam heeft staan. Zo was hij ook verantwoordelijk voor DeLorean in Back to the Future en KITT van Knight Rider. De American Dream is gebaseerd op een Cadillac Eldorado uit de jaren zeventig. In totaal heeft de wagen maar liefst 26 wielen, dus het is handig om flink wat reservewielen mee te nemen want een ongeluk zit zo natuurlijk in een klein hoekje. Hoe het mogelijk is dat deze wagen gewoon de Amerikaanse snelwegen op mag? Nou, de 26-wieler beschikt over een scharnier om de wagen in twee te delen. Het voorste gedeelte kan vervolgens gewoon rijden zonder het achterste gedeelte. In totaal biedt het gevaarte overigens plek aan 70 personen.