Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

De bijzonder gelimiteerde Porsche is  volledig met de hand afgewerkt en kenmerkt zich door de exclusieve goudgele metallic kleur. Daarnaast wordt er enkel gebruik gemaakt van de meest hoogwaardigere materialen. De brute bak bevat vele luxe details en is voorzien van een 3,8-liter zescilinder biturbo boxermotor. Deze levert maar liefst 446 kW/607 pk vermogen.

Met dit vermogen sprint de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u en in 9,6 seconden van 0 naar 200 km/u. Dit zijn geen slechte tijden. De topsnelheid van deze machine bedraagt 330 km/u.

porsche-911-turbo-s-exclusive-series-man man 2 porsche-911-turbo-s-exclusive-series-man man porsche-911-turbo-s-exclusive-series-man man 3

Exterieur

Het model komt met bijbehorende zwarte hoogglans 911 Turbo S Exclusive Design velgen. De goudgele metallic kleur is tot stand gekomen door een nieuwe lasertechnologie. Het goudgele komt ook terug bij de zwarte remklauwen van de Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB). Deze dragen een goudgeel Porsche logo. Daarnaast is deze Turbo S uitgevoerd met een actieve sportonderstel met Porsche Active Suspension Management (PASM), een Sport Chrono pakket, achterwielbesturing en Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) voor optimale handeling en stabiliteit.

porsche-911-turbo-s-exclusive-series-man man 4 porsche-911-turbo-man man 2 porsche-911-turbo-man man

Wat nog meer opvalt aan het uiterlijk van deze bijzondere auto, zijn de diverse carbon elementen. Deze zien we terug op de voorklep, sideskirts en het dak. De voorklep en het dak is uitgevoerd met carbon-design striping. Dit gecombineerd met de uitschuifbare achterspoiler en de carbon luchtinlaten geeft de auto direct het ultieme race gevoel. Aan de voorkant zien we het Porsche Exclusive Manufaktur logo terug.

Interieur

De luxe en sportieve lijn wordt doorgetrokken in het interieur. Wanneer we deuren openen zien we 18-voudig elektrisch verstelbare Adaptieve leren sportstoelen. Deze hebben twee geperforeerde strepen in de contrasterende kleur goudgeel, waarvan het patroon ook terugkomt in de alcantara dakhemel. Op de hoofdsteunen zien we het Turbo S logo in de goudgele kleur terugkomen. Aan de passagierszijde bevindt zich het limited edition nummer van de auto. Zelfs de instap is bijzonder door de verlichte Exclusive Series belettering in de dorpels.

porsche-911-turbo-s-exclusive-series-man man 5

Geheel in stijl

Naast een brute bak heeft Porsche een chronograaf ontwikkeld met dezelfde designfeatures als de 911 Turbo S Exclusive Series. Dit high-tech horloge is gemaakt van lichtgewicht titanium met een zwarte coating. De wijzerplaat is goudgeel met twee carbon strepen. Net als de auto wordt het horloge in een oplage van 500 exemplaren gemaakt. Dat is niet het enige. Want wie stijlvol de wegen trotseert, moet ook stijlvol reizen. Daarom is een Exclusive Series bagageset ontwikkeld. Deze bestaat uit twee reistassen, een compacte tas en een kledinghoes. Wederom is deze in dezelfde stijl als de Porsche ontwikkeld.

porsche-911-turbo-s-exclusive-series-man man 6

Prijs

De prijs van dit meesterwerk liegt er niet om. Wil jij deze brute bak voor de deur hebben staan? Dan zul je eerst €301.600,- af moeten tikken.