Het Kornuit Bos

Het Kornuit Bos is niet zomaar een bos. Met het bos wil het pilsmerk, samen met bierliefhebbers, Nederland een stukje groener maken en beter achterlaten voor de volgende generatie(s). In het bos worden veel verschillende soorten bomen en struiken geplant waardoor het straks een walhalla is voor vogels, insecten en kleine (zoog)dieren.

Ook over de toekomst is nagedacht. De beplanting is klimaatbestendig en zal goed opgewassen zijn tegen droogte, daarbij zorgt het bos er ook nog eens voor dat het regenwater beter wordt vastgehouden in de grond. Onder andere hierdoor kan men over 100 jaar nog steeds genieten van het bos. Een duurzaam bos waar de consument zelf aan bij kan dragen door stukjes bos te claimen. Het Kornuit Bos komt bij vliegveld Twente en zal minimaal vier hectare grond beslaan. Hoe meer mensen meehelpen door één of meerdere stukjes bos te claimen, hoe groter het bos uiteindelijk gaat worden.

Image

 

Iedereen kan het bos laten groeien

Meehelpen kan door een persoonlijk certificaat van 0,5 of 1 m2 bos te claimen op www.kornuitbos.nl. Op elke krat of sixpack staat een unieke code waarmee je een stukje bos kan laten aanleggen. Op de speciale actiesite ontvang je na het invoeren van de code een certificaat van de coördinaten van het stukje dat wordt aangelegd. Met dit certificaat word je een ‘boswachter’ en brengt Kornuit je ook op de hoogte van de ontwikkelingen van het bos. Voor iedere krat of sixpack is er een nieuw stukje bos beschikbaar, dus hoe groter de dorst, hoe groter je bos.

 

“Vanuit Kornuit zijn wij altijd al bezig om onze ecologische footprint, en die van onze consumenten zo klein mogelijk te houden. En met de aanleg van dit bos zetten we weer een stap in de goede richting. Dit bos zal de CO2 gaan compenseren die vrijkomt bij de memorabele momenten die we beleven bij het drinken van Kornuit.” zegt Jaap Sühre, Marketing Manager premium brands bij Grolsch.

Kornuit, een nieuw generatie pils

Kornuit is een nieuw generatie pils. Gemaakt door en voor een generatie die gemotiveerd is om alles uit het leven te halen, want daar houden we allemaal wel van. Kornuit vindt bijzondere ervaringen belangrijker dan geld of status en ziet het leven als een aaneenschakeling van mooie momenten. Kornuit is een van de merken van Grolsch. Grolsch is een onderneming met een historie die teruggaat tot het jaar 1615. Daarmee behoort het tot één van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland. Niet alleen in Nederland zijn hun biertjes te vinden, maar ook op een aantal internationale drankenmarkten. Met biertjes als Grolsch Premium Pilsner, Grolsch 0.0%, de Grolsch speciaalbieren, Grolsch Radler, De Klok en dus ook Kornuit, werkt Grolsch dus hard aan de winkel om te groeien met hun heerlijke pilsjes om hier zorgeloos van te kunnen genieten.