Kopstootjes

Het is heel simpel, je hebt een goudgele rakker met daarnaast een glas jenever. Ook wel bekend als opsodemieter, nekslag, uppercut, moter met zijspan, kapitein-luitenant, koppeltje, peper-en-zout-stelletje, mantelpakje, spannetje of Little Head Butt. Niet te verwarren met het duikbootje, waar de jenever ín het bier gaat. De bedoeling is dat de jenever in een keer naar achter getikt wordt en vervolgens het branderige gevoel in de keel rustig wordt weggedronken met het biertje. Klinkt als de gouden combinatie toch? Dit zijn de plekken in Amsterdam waar jij deze week nog naar toe moet gaan:

Gastropub Helst

Met 30 bieren op de tap en 45 op de fles is dit een walhalla voor bierliefhebbers. In de Pijp bevindt zich Gastropub Helst op de Eerste van der Helststraat. Met naast de meest bekende jonge en oude jenever nog minstens 20 andere soorten zoals Old Simon, Notaris Jenever en Jajem. Bij binnenkomst zorgt het interieur gelijk voor een goede sfeer. Neem plaats aan een van de hoge tafels of de lange bar en laat je bier tappen uit de amsterdammertjes. PROOST!

Gastropub Helst
Eerste van der Helststraat 72
www.thewateringhole.nl

 

b81414f2597962b35aec297b5c798152

Kopstootbar

Oudelullendrank toegankelijk maken voor niet-oude lullen is het doel van deze bar. Met vrienden aan de bar deze alcoholische maatjes drinken of dansen tot de zon opkomt, zolang je je kop niet stoot kan het allemaal in de Kopstootbar. Ook een hapje eten? De Kopstootbar heeft een pop-up keuken en daarom wisselende menu’s. Zeker de moeite waard om een keer langs te gaan.

Koopstootbar
Marnixstraat 429
www.kopstootbar.amsterdam

restaurants-leidse-plein-man-man-1200x545-c

Proeflokaal A. van Wees

Houd je kop erbij want we gaan naar de laatste. In 1973 opende familie van Wees Proeflokaal A. van Wees op de Amsterdamse Herengracht. Het drankassortiment bestaat onder andere uit uit 17 verschillende jenevers, meer dan 60 likeuren en een uitgebreid bierassortiment, waardoor er tallozen varianten kopstootjes gemaakt kunnen worden. Proeflokaal is gevestigd in een monumentaal pand en dat merk je aan alles. Leuk om te weten; het pand waarin Proeflokaal van Wees zich bevindt was vroeger een steeg en dat is nog steeds te zien aan de originele straatstenen vloer!

Proeflokaal A. van Wees
Herengracht 319
www.proeflokaalvanwees.nl

foto_0000_RHB_1144_tonemapped