De verandering van de waarde van Bitcoin

Bitcoin is de grootste en machtigste cryptocurrency. Bitcoin is een elektronisch betalingssysteem dat gebruik maakt van open source code en een peer-to-peer netwerk. De oprichter van de cryptomunt is Satoshi Nakamoto, die de currency in januari 2009 lanceerde. Er wordt getwist over de ware identiteit van Nakamoto. Tot op heden is die nog altijd niet bekend. In 2011 begon de munt bij een prijs van $0,30, terwijl die prijs in juni op $31,50 stond. Het voordeel van Bitcoin is dat het niet aangesloten is bij een grote bank.

Bitcoin

In hetzelfde jaar zakte de munt ook weer. Langzaamaan werd de currency stabieler. De hoogste piek die de digitale valuta bereikte, was een koers van ruim 19.000 dollar tegen het einde van 2017. Hierna begon de waarde van Bitcoin te dalen. Begin dit jaar in maart had de munt een waarde van zo’n 4.000 dollar, waarna dit ineens sterk ging stijgen. Bekijk hier een bredere analyse van de koerswijzigingen van Bitcoin in 2019.

Cryptocurrency lijkt de weg van de toekomst. Toch kan het nog niet zo eenvoudig te zijn je te gaan begeven in de wereld van de crypto-valuta. Gelukkig zijn er platforms zoals Binance. Dit is een digitale asset exchange service, waarop met gebruik van Bitcoin cryptocurrency kunt kopen. Met deze dienst kun je handelen in zo’n beetje iedere cryptomunt die er is.

 

De Boitcoin koers, gaat hij de 10.000 dollar aantikken?

Het is een magische grens, die 10.000 dollar. Echt veel meer waarde dan de feitelijke stijging heeft het eigenlijk niet. De analisten verwachten dat de koers van Bitcoin zal blijven stijgen en door die vijf cijferige grens heen zal breken. Uiteraard staat dit wel lekker. Die grens van 10.000 overschrijden staat goed voor het imago van de Bitcoin. Bitcoin bestaat bij de gratie van mensen die erin meegaan. Hoe meer hoe beter. De weg naar de 10.000 lijkt vrij, tot er nieuws van Facebook naar buiten kwam.

Bitcoin

 

Wat is de rol van Facebook?

Facebook is namelijk aan de slag gegaan met een eigen digitaal betalingssysteem, aldus Business Insider. De cryptocurrency van Facebook moet ”Libra” gaan heten. Het bedrijf gaat voor de virtuele munt een eigen app ”Calibra” maken. Het sociale platform is van plan deze virtuele munt begin 2020 op de markt te brengen en zal eind 2019 beginnen met testen. Facebook heeft ondertussen al meerdere meetings met grote firma, banken en online investeerders gehad. Het platform lijkt zo dus meer de kant op te gaan van Chinese WeChat, een app waarmee van alles kunt doen, van chatten tot betalingen doen. De cryptomunt kan de omzet een flinke boost geven.

Je kan natuurlijk denken dat Facebook met de Libra grote speler Bitcoin flink in de weg zal gaan zitten, maar het tegendeel is waar. Facebooks digitale munt is juist voordelig voor de koers van andere cryptocurrency. Bitcoin is namelijk afhankelijk van een zo groot mogelijk volume van cryptocurrency. Door de Facebook munt ontstaat er een circulaire economie, waardoor beweging tussen digitale valuta vloeiender verloopt. Nog een voordeel voor Bitcoin is dat dankzij Facebook het aanzien van cryptocurrency toeneemt. Hierdoor zullen grote financiële instituten eerder geneigd zijn te investeren in virtuele valuta markt.