Stijlvolle kerst

Iedereen wil een stijlvolle kerst, ook wat betreft kleding. Het hangt natuurlijk af van de persoon en de gelegenheid, maar over het algemeen doet een enigszins nette outfit het met kerst altijd goed. Als je met vrienden op stap gaat kun je je wat meer casual kleden, bij een chique diner is een smart look prima geschikt. Wij selecteerden drie looks, voor kerstavond en de twee kerstdagen. Check ze hieronder.

Kerstavond

Kerstavond betekend vaak een lekker diner. Als je met je familie gaat dineren wil je er niet underdressed bijlopen. Sowieso is het altijd beter om overdressed te zijn dan underdressed. Een chique outfit is dan een optie waarmee je zeker goed zit. Door een trui over je overhemd te doen maak je de outfit net wat anders dan gewoonlijk en kun je bovendien prima je jasje uitdoen. Ga voor een pak in een basic kleur zoals grijs, blauw of zwart. Doe hieronder een clean overhemd en een basic trui. Maak de look af met nette schoenen en je bent helemaal klaar voor het diner.

kerstavond MAN MAN
Foto via: Instagram Matthias Geerts
overhemd wit

Overhemd

wit €129 Shop nu

 

blauwe trui 2

Trui

blauw €60 Shop nu
loafers 2

Loafers

zwart €209 Shop nu

Eerste kerstdag

Tijdens kerst is het vaak zo dat je lang gaat tafelen, vanaf de middag tot laat in de avond. Wellicht ga je daarna nog op stap met vrienden. Dan is het belangrijk om stijl te combineren met comfort. Een wollen pantalon zit lekker, is warm en bovendien chique en stijlvol. Combineer dit met een overhemd en daaroverheen een basic trui. Op deze manier is je pantalon de blikvanger van je outfit. Met een paar nette schoenen in een basic kleur is je look helemaal compleet.

eerste kerstdag MAN MAN
Foto via: Instagram Ozan Erdogan
pantalon grijs

Pantalon

grijs €189 Shop nu
zwart overhemd

Overhemd

zwart €80 Shop nu
nette schoen

Derbies

zwart €120 Shop nu

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag is iets minder formeel dan eerste kerstdag, dus kun je je ook wat meer casual kleden. Een jeans in combinatie met een coltrui is dan een hele stijlvolle look. Hou dit qua kleur basic, in de koudere maanden is een donkere kleur dan het beste. Ga voor basic schoenen, eveneens in een donkere kleur. Dit maakt ruimte voor een jas die de aandacht in deze look op zich zal weten te vestigen. Een overcoat is een van de meest stijlvolle jassen, hiermee maak je de casual outfit bovendien net iets netter. Perfect voor de kerst dus.

Foto via: Instagram André
Foto via: Instagram André
coltrui zwart

Coltrui

blauw €219 Shop nu
leren sneakers

Sneakers

zwart €130 Shop nu

Ben je op zoek naar een mooie sweater? Dit Nederlandse merk maakt ze perfect voor de koude maanden.