Edited-05066-2

Het skigebied

Kitzbühel is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en maakt deel uit van het district Kitzbühel. De gemeente telt 8.544 inwoners. Mede door zijn goede ligging groeide Kitzbühel uit tot een van de meest prestigieuze skioorden van Oostenrijk en dé keuze voor jouw volgende wintersportvakantie. Kitzbühel heeft een skigebied met 179 km als piste. De Streif in Kitzbühel is misschien wel de bekendste piste van het wereldbekercircuit. Zelfs bij de meest ervaren professionals boezemt de Streif nog altijd angst in. Een hellingsgraad van 85% en snelheden van 140 km/u zijn omstandigheden waarmee je op de Streif te maken krijgt.

foto joris ski

Je kan ook een mooie route maken vanaf de top van de Steinbergkogel naar het dalstation van de Maierlbahn. De afdaling is geheel blauw en met een van 8,2 km de langste van het hele skigebied. Als je deze afdaling aan het einde van de dag neemt komt de muziek van Schneebar Oberkaser je al tegenmoet. Dit is de ideale bar om mee te zingen met de bekende slagers.

Hotel

Het Austria Trend Hotel Schloss Lebenberg heeft een hoge ligging en is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Kitzbühel en de magische omgeving. Dit 5-sterren hotel heeft een prachtig uitzicht over Kitzbühel. Het Austria Trend Hotel is van alle markten thuis en is als het ware een combinatie van moderne luxe en een klassieke stijl. Het hotel heeft een infinity pool op de bovenste verdieping. Hier kan je genieten van het mooiste uitzicht van de regio. waar je uitkijkt over het stadje en de pistes. En zie mij shinen!  
Edited-05229

Apres Ski

Tijdens een goede wintersportvakantie draait het natuurlijk niet alleen maar om de wintersport, de apres ski hoort er ook zeker bij. De apres ski in Kitzbühel is dan misschien niet te vergelijken met die van Kirchberg in het dorp ernaast, maar ook Kitzbühel heeft enkele plekken waar jij heerlijk na een dag skiën nog een drankje kan doen.

Edited-05176

The Londoner

Allereerst is er The Londoner. Deze English pub bestaat sinds 1976 en is dagelijks geopend vanaf 16:00 en is een echte klassieker. Op vrijdagen en zaterdagen wordt de sfeer gezet door middel van verschillende bandjes die hier spelen.

Pavilion

Voor bier, glühwein of champagne kan je ook terecht bij Pavillon. Pavillon is dagelijks geopend vanaf 14:00, hier wordt als enige plek de echte Apres Ski gevierd met slagers en dansende skileraren op de bar.

Streif Alm

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een hapje wil eten tijdens de Apres Ski. Daarvoor kan je terecht bij Steifalm. Gelegen aan de voet van de legendarische Streif is deze alpenhut in de vallei te vinden. Hier spelen ze een spelletje met een hamer en spijkers die je in een stuk boomstam moet slaan, de verliezer betaald het volgende rondje.

Gasthof Auwirt

Voor een goede maaltijd kan je tijdens deze wintervakantie terecht bij Gasthof Auwirt. Gasthof Auwirt is een klein en sfeervol restaurant waar het personeel aandacht heeft voor zijn gasten. In dit restaurant wordt eten bereid met passie en is zeker de moeite waard voor een bezoek. Het restaurant is van donderdag tot maandag geopend vanaf 11:30. Tijdens de middag serveren zij elke dag een ander gerecht.

Edited-05093

Vanaf 17:30 kan je bij dit restaurant terecht voor diner, waar je een ruime keuze in de kaart hebt. Gerechten variëren van tournedos tot risotto tot een goede schnitzel; voor ieder wat wils. Ga vooral voor het dessert, waar ze een heerlijke kokosbal serveren.

Edited-05100