Inhammen / haargrens dat naar achter gaat

Je kijkt in de spiegel, waar voorheen je een volle bos haar had, zie je nu dat de haargrens steeds verder naar achtergaat. De inhammen worden steeds groter en het haar wordt steeds dunner. Dit bekent niet dat we het “kaal worden” moeten accepteren. Er zijn namelijk voldoende manieren om het terugtrekken van de haargrens tegen te gaan. Daarnaast is het van belang dat er voor het juiste kapsel en de juiste styling wordt gekozen.

man man inhamen kapsel kaler

Eiland

Het wel bekende eilandje, veel mensen hebben er last van. Mannen die kaler worden op de kruin, hebben het lastiger dan mannen waarbij de inhammen steeds groter worden. Lástiger, dit betekent ook voor jou niet dat je de kale look moet omarmen. Mannen met inhammen hebben meer mogelijkheden. De mannen met een kalende kruin hebben slechts twéé opties: Kaal scheren of bedekken. Laat het haar iets groeien en kam het naar achter. Echter, let er wel op dat dit kapsel bij jou past. Wanneer dit niet het geval is, ziet het er fout uit. Dan kun je beter de kale look rocken!

kaler worden man man

Scheren

Is het redden van je haargrens geen beginnen meer aan? Of wordt het eiland op je achterhoofd als maar groter? Pak je scheermes/ trimmer en scheer het af. Een goed geschoren kop ziet er mooier en verzorgder uit dan het eeuwig vasthouden aan die paar plukken die er nog wel zitten.

Kaler worden manman 2

Voor zowel de geschoren kale look als de Buzz cut is het verstandig eerst je haren te wassen. Maak je haar handdoek droog voordat je er met de trimmer doorheen gaat. Óók als je volledig kaal gaat, begin je eerst met het haar te millimeteren alvorens je met een scheermes te werk gaat. Wanneer het haar gemillimeterd is, breng je scheerschuim of olie aan. Dit verzacht de haren, waardoor het scheren beter verloopt. Vervolgens pak je een scherp scheermes en scheer je met de haren mee. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het bij de barbier te laten doen.