1. Clemente del Vecchio, 18 jaar – vermogen van $ 3,5 miljard

We starten direct met de jongste in de lijst van jongste miljardairs ter wereld, Clemente del Vecchio. Deze 18-jarige Italiaan is de zoon van de Italiaanse zakenman Leonardo Del Vecchio. Hij werd vooral bekend als oprichter en voorzitter van Luxottica, de grootste producent van brillen en monturen ter wereld. Nadat Leonardo in juni 2022 op 87-jarige leeftijd overleed, liet hij een enorm vermogen achter. Zijn vermogen werd geschat op $ 26 miljard, wat werd onderverdeeld aan zijn vrouw en zes kinderen en dus ook aan Clemente, die met een vermogen van $ 3,5 miljard de jongste miljardair ter wereld is.

2. Kevin David Lehmann, 21 jaar – vermogen van $ 2,3 miljard

De nummer twee is de pas 21-jarige Duitser Kevin David Lehmann. Hij is eigenaar van 50% van de grootste Duitse drogisterijketen dm, misschien ken je die keten wel. Het bedrijf zag het licht in 1973 toen oprichter Goetz Werner zijn eerste winkel opende in de Duitse stad Karlsruhe. Tegenwoordig heeft dm zo’n 3.700 locaties. In 1974 investeerde de vader van Kevin David Lehmann, Guenther Lehmann, in de keten. Dat belang van in totaal 50% droeg hij in 2017 stilaan over aan zijn zoon Kevin David, die daarmee in één klap miljardair werd.

3. Alexandra en Katharina Andresen, 27 jaar – vermogen van $ 1,4 miljard

Op nummer drie staan de 27-jarige Alexandra Andresen en de 28-jarige Katharina Andresen, twee zussen. Alexandra is drievoudig Noors kampioene bij de junioren in het dressuur-rijden, maar dat is niet hetgeen waarmee ze hun vermogen van $ 1,4 miljard wisten te verwerven. Hun vader is namelijk Johan Andresen Jr., eigenaar van holdingmaatschappij Ferd. Hij droeg in 2007 een eigendomsbelang van elk 42,% van het bedrijf over aan Alexandra en Katharina. Daarmee werd Alexandra in 2016 de jongste miljardair ter wereld, welke titel ze na enkele jaren ook weer kwijt was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andresen Dressage (@andresen.dressage)

4. Ryan Breslow, 29 jaar – vermogen van $ 1,1 miljard

Ryan Breslow is eigenlijk de enige selfmade in deze lijst. De 29-jarige Amerikaan is de grote man achter Bolt, een start-up die verkopers software biedt om online afrekenen met één klik te vergemakkelijken, welke hij als student opzette. In januari 2022 trad hij terug als CEO. Hij is nu voorzitter. Breslow heeft met Bolt zo’n $ 1,1 miljard dollar verdiend, waarvan $ 355 miljoen in januari 2022, Momenteel is het bedrijf zelf zo’n $ 11 miljard waard

5. Mark Mateschitz, 31 jaar – vermogen van $ 35,6 miljard

De laatste in de lijst met jongste miljardairs ter wereld is de oudste, en met stip ook de rijkste. Deze 31-jarige Oostenrijker is de zoon van de vorig jaar overleden Red Bull-medeoprichter Dietrich Mateschitz. Hij had een geschat vermogen van zo’n $ 27 miljard. Maar nadat hij in oktober 2022 overleed, erfde Mark 49% van zijn vaders aandeel in Red Bull, wat hem in één klap de rijkste millennial ter wereld maakte.