Vol verwachting kijken wij uit naar de nieuwe afleveringen van Games Of Thrones. Zoveel vragen.. zoveel onduidelijkheden.. ‘Will Jon Snow Be Back?’ Tal van theorieën zijn te vinden op het internet. Om achter het antwoord te komen zul je toch echt nog een paar weken moeten wachten. In tussentijd hebben wij voor jou de workout van Kit Harington (Jon Snow) op een rijtje gezet. Je behoort namelijk niet zomaar tot The Night’s Watch. Gehuld in een zwart harnas met zo’n 100 kilo aan veren beschermd Jon Snow The Wall en The North van de beruchte White Walkers.

Kit Harington’s trainer, Dalton Wong vertelde dat het schema van Harington uit samengestelde oefeningen bestond die de moves die je op het scherm ziet, zoals het zwaardvechten, nabootsten. Full body movement’s in plaats van enkel te focussen op de borst en bicep.

Onderstaand de workout. Neem het mee in je schema zodat ook jij de White Walkers te lijf kunt gaan.

Game of Thrones man man

Warming-up

Knee Hugs: Ga op je rug liggen en breng je linker-knie naar je borst toe terwijl je rechterbeen plat op de grond ligt. Herhaal dit vier keer en wissel van been.

Thread the Needle: Positioneer jezelf op handen en knieën op de grond. Breng je linkerhand over je rechter zodat deze een paar centimeter boven de grond is. Breng deze arm richting je linkerschouder en kijk omhoog. Het is de bedoeling dat je je borst voelt. Ga terug naar de start positie en herhaal dit met je rechterhand. Herhaal deze oefening 10 keer.

Lunge Stretch: Start in een lunge positie op je rechterbeen en zet je handen op de grond aan beide kanten van je voorste voet. Druk met je rechter elleboog tegen de binnenzijde van je knie om te stretchen. Herhaal dit vier keer en wissel van been.

Game of Thrones workout Kit Harington man man

Work-out

Voor de workout heb je een set zware dumbbells nodig. Harington gebruikte tijdens zijn workout 15/20 kg dumbbells. Herhaal de oefeningen voor vier rondes en neem één minuut rust na elke ronde.

Pendulum Lunge: Houdt de dumbbells naast je, neem een grote stap naar achter met je rechtervoet en buig met je knie richting te grond. Houdt het gewicht op de achterkant van je voeten, maak een grote step naar voren met je rechter been en buig je linker knie richting de grond. Herhaal dit voor één minuut en wissel telkens van been.

Weighted Push-Up Rows: Neem een plank positie aan, met beide handen steunend op een dumbbell. Buig je ellebogen en breng je borst richting de vloer en druk jezelf weer omhoog. Hierbij is het van belang dat je een perfecte plank positie aanhoudt. Ellebogen langs je lichaam en herhaal dit voor één minuut.

Lateral Dumbbell Lunge: Houdt de dumbbells wederom naast je. Maak een laterale lunge (zijwaartse lunge, linkervoet 11:00 en rechtervoet 13:00 uur) Breng 80% van je gewicht naar je voorste voet, duw je been weer terug en herhaal dit met je andere been. Herhaal deze oefening één minuut.

Kneeling Curl and Press: Start deze oefening geknield met je armen recht naast en de dumbbells in beide handen. Houdt je palmen naar buiten en breng het gewicht boven je schouders, draai je palmen en breng het gewicht tot boven je hoofd. Langzaam naar beneden, terug naar de start positie. herhaal dit voor één minuut.