Joe heeft meer dan 5 miljoen dollar aan portemonnee-verkopen gedaan

Joe Reeves heeft een lange tijd verschillende bijbaantjes uitgeprobeerd.“I had a blog probably about six years ago. It was called Mountain Man Bun,” the 28-year-old, who’s in construction by trade, vertelde hij aan Insider. “I bought a nice camera at one point and started vlogging when that was popular.”

Joe heeft een relatie met Meagan, met wie hij samen in december 2020 een zoon kreeg. Sinds de geboorte besloot Joe e-commerce uit te proberen als extra inkomen voor zijn gezin. Hij kreeg kreeg vier weken vaderschapsverlof en die tijd gebruikte hij om te brainstormen over zijn online bedrijf. Destijds werkte hij nog full time als projectingenieur voor een bouwbedrijf.

Joe besloot in augustus 2021 herenportemonnees te verkopen op Amazon.  Binnen de eerste twee maanden maakte hij al een omzet van $63.000. Begin 2022 begon hij een aardige winst te maken van ongeveer $13.000 in februari, $80.000 in mei en $140.000 in juni.

In het afgelopen jaar heeft Joe iets meer dan vijf miljoen dollar omzet gedraaid met het verkopen van portemonnees. In juni 2022 besloot hij te stoppen met zijn vaste baan en sindsdien is hij fulltime aan de slag gegaan met zijn portefeuillebedrijf genaamd Mountain Voyage Co. Ook heeft hij samen met zijn zakenpartner Tyler Walter in 2021, 330 Trading opgericht. Dit is een bureau voor productsourcing om Amazon-verkopers te helpen hun aanbod te diversifiëren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door mountain voyage co (@mountainvoyageco)

Welke stappen heeft hij ondernomen?

Als eerste maakte Joe een LCC (Life Cycle Costing), opende een bankrekening en brainstormde over bedrijfsnamen. Dat doet hij anders dan de meeste Amazon-verkopers. De meeste mensen beginnen namelijk met een product onderzoek, maar toch blijkt de manier van Joe aardig goed te helpen. Dit deed hij allemaal zonder te weten wat hij zou verkopen.

Hij volgde een online cursus over FBA (Fulfilment by Amazon). Via Alibaba vond hij een leverancier die de portemonnee kon maken die hij voor ogen had. Voor zijn eerste bestelling kocht hij 1.000 eenheden. Het kostte hem zeven dollar per portemonnee, met daarbovenop een extra kostenpost van 3.000 dollar. Dit was natuurlijk heel spannend voor de 28-jarige Amerikaan, want er bestaat natuurlijk altijd een grote kans dat deze business mislukt. Bovendien stuurde hij ook een onbekend persoon in China 10.000 dollar, wat niet niks is. De portefeuilles verkocht hij vervolgens voor 40 dollar per stuk.

Dit koste hem veel geld

In plaats van de portefeuilles rechtstreeks naar het fulfilmentcentrum van Amazon te laten sturen, besloot hij ze bij hem thuis te laten leveren. Dit bespaarde hem namelijk geld op labelkosten.”Amazon charges like 55 cents a label to put them on each individual unit. With 10,000 units, that’s $5,500 just in labels. So we would get them shipped here and Meagan and I would re-label all the units”, legde hij uit.

Een belangrijke tip van Joe: de inventaris. Dit moet je strategisch doen bij het bestellen zodat je nooit zonder voorraad komt te zitten.“You cannot go out of stock. It ruins your organic ranking,” vertelde Joe. Hier kun je namelijk aardig wat geld door verliezen.

Advertenties zijn ook een enorm hulpmiddel bij het verkopen van producten. In het begin gaf Joe Reeves 300 tot 500 dollar per dag (!) uit aan advertenties.“That can be a shock to anybody that’s not used to spending money, especially in the beginning when you’re not seeing much return and it seems like you’re just burning that money into thin air.” Uiteindelijk groeide zijn omzet alleen nog maar meer en kon hij meer uitgeven aan advertenties. Tegenwoordig geeft hij 10.000 dollar uit aan advertenties. Steeds meer mensen kochten hierdoor zij producten en lieten vervolgens ook een recensie achter, wat ook enorm helpt bij de verkoop.