De carrière van Jessica Simpson in een vogelvlucht

Als klein meisje begon Jessica Simpson al met zingen. Zo startte ze op twaalfjarige leeftijd in het kinderkoor van de kerk van haar vader. In deze periode deed ze ook mee aan het populaire televisieprogramma The New Mickey Mouse Club, waarin ook bekende sterren als Justin Timberlake, Christina Aguilera en Britney Spears hun debuut maakten. Helaas voor Jessica kwam ze niet door de audities heen, maar dit weerhield haar er niet van om haar dromen na te jagen. Uiteindelijk werd haar talent tijdens een kamp van het kerkkoor waarin ze zong ontdekt en zo nam ze vervolgens een cd op. Uiteindelijk kwam een demo van haar bij platenlabel SONY Music terecht en dit was dan ook de start van haar carrière.

Op 26 oktober 2002 trouwde ze met acteur en zanger Nick Lachey en de twee kregen op MTV een succesvolle realityshow genaamd Newlyweds, waarmee ze nog meer bekendheid kreeg. Uiteindelijk besloot ze de overstap te maken van muziek naar film en speelde ze in 2005 in de succesvolle film The Dukes of Hazzard de rol van Daisy Duke. Ook de soundtrack These Boots Are Made For Walkin die ze voor deze film opnam, werd een grote hit.

 

Uiteindelijk stond haar carrière als actrice en zangeres op een laag pitje en besloot ze zich hiernaast ook bezig te gaan houden met mode. Zo lanceerde ze met succes een eigen bikinilijn en startte ze in 2008 ook met de lancering van schoenen, lingerie, handtassen en zonnebrillen.

Negatieve media-aandacht

Ook kwam Jessica regelmatig negatief in de media vanwege haar verslavingsproblematiek en het feit dat ze ruim 45 kilo in gewicht was aangekomen. Ze was bijna onherkenbaar geworden, want Jessica Simpson had altijd een slank figuur.

Op de onderstaande foto (genomen in 2017) laat Jessica zien hoe ze eruit zag op haar “dieptepunt”:

Jessica Simpson aangekomen
Foto via Instagram jessicasimpson

Inmiddels ziet het ernaar uit dat ze zichzelf weer helemaal herpakt heeft, want op haar Instagram-pagina met ruim 6,3 miljoen volgers post ze regelmatig foto’s van zichzelf, en op de foto’s te zien is ze weer net zo slank als dat ze 15 jaar geleden was. En daar mag ze best trots op zijn! Bekijk hieronder haar laatste Instagram-foto:

Jessica Simpson afgevallen
Foto via Instagram jessicasimpson