Is deze nieuwe spelshow op Netflix een Squid Game 2.0?

De Japanse spelshow op Netflix kan je simpelweg omschrijven als tikkertje voor volwassenen. In Run for the Money moeten de 29 bekende deelnemers zo lang mogelijk uit de handen blijven van de, in het zwartgeklede, Hunters. Hoe langer ze in het spel blijven, des te hoger de geldprijs wordt. Maar alleen de spelers die niet gepakt worden maken kans op de grote geldsom.

Voor de Japanners is het geen nieuw spel. Zo was Run for the Money in Japan al sinds 2004 te zien en is het populair onder mensen van alle leeftijden. De spelshow was geïnspireerd door onigokko, het traditionele Japanse tikspel, en heeft een standaard gezet voor survival-spelshows in het Aziatische land. Het was zelf zo populair dat het in 2009 The Best Game of Quiz Program  won bij de Asian Television Awards. Daarnaast werd het in 2010 genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment bij de International Emmy Awards. De zenuwslopende serie was zo populair dat het zelfs in verschillende landen in Azië werd uitgezonden.

Verschillen met originele, Japanse spelshow

Inmiddels heeft Netflix de rechten weten te kopen en komen de nieuwe afleveringen op de streamingdienst. Maar liefst 29 deelnemers, waaronder jonge acteurs, idolen, artiesten, populaire komieken en professionele atleten, nemen deel. Zij moeten proberen te ontsnappen uit de klauwen van de grootste groep van de meest gevreesde jagers tot nu toe en ook is de geldprijs nog nooit zo hoog geweest.

Verder heeft de Netflix versie van Run for the Money ook een verrassende twist. Zo blijkt het dat een van de deelnemers een mol is. De mol werkt samen met de Hunters om andere kandidaten te laten pakken, zodat die er zelf vandoor kan met het prijzengeld. Dit zorgt ervoor dat het nog spannender is.

Vanaf vandaag kan jij de spelshow streamen. Ben jij nu heel benieuwd hoe dit alles eruit ziet? Check dan alvast de trailer hieronder: