De rijke carrière van Jan Vayne

In het verleden deed Jan Vayne verschillende tours door Europa en zelfs in de Verenigde Staten. Vayne was voordat hij bekend werd in Nederland al doorgebroken in het buitenland. Dankzij z’n improvisaties op de piano werd hij aan het begin van de jaren ’90 ook populair in z’n eigen land. Hier bracht hij een album uit met DJ Armin van Buuren en verzorgde met z’n talent op de piano vele concerten.

Hier heeft Vayne grote bedragen mee binnengehaald en dat vervolgens getracht te investeren. Zo stak hij in 2011 maar liefst 2,6 miljoen euro in de aandelen van Triodos Bank. Deze aandelen stegen vervolgens richting de 3,8 miljoen euro, maar wegens de crisis werden ze aanzienlijk minder waard. Vermoedelijk verkocht Vayne de aandelen toen ze een waarde hadden van in totaal circa 1,5 miljoen euro. De pianist leed op deze belegging dus een verlies van ruim 1,1 miljoen euro. Auch.

Bijzonder rijksmonument in Zwolle te koop

Gelukkig had Jan een keurige geldbuffer waardoor hij na dit miljoenenverlies niet aan de grond raakte. Hierdoor kon hij anno 2017 dit schitterende herenhuis in Zwolle aanschaffen. Destijds kostte dit rijksmonument slechts 820.000 euro, waar hij een hypotheek op liet zetten van acht ton. Voor een woning van dit kaliber in het centrum van Zwolle is een prijs van ruim acht ton aan de betaalbare kant. Dit historische pand werd in het verleden gebruikt voor de huisvesting van studenten in Zwolle. De woning is keurig onderhouden, maar toch is de lange geschiedenis van het pand er nog aan af te zien.

Een woning met maar liefst vijf woonlagen

Aan de binnenzijde is de woning echter flink gemoderniseerd. Inmiddels heeft een architect het huis flink onder handen genomen en er een frisse wind doorheen laten blazen. De woonoppervlakte van 320 vierkante meter is verdeeld over vijf verschillende woonlagen en beschikt bovendien over een wijnkelder.

woning jan vayne te koop

In totaal telt de woning zeven verschillende ruimtes waaronder vijf slaapkamers en twee luxueuze badkamers. De woonkamer en keuken lopen perfect in elkaar over waardoor de woonruimte optimaal wordt benut. Hier is sprake van een enorm kookeiland waarin rekening is gehouden met alle benodigde inbouwapparatuur. Ook staat er nog een piano van Vayne in de woonkamer. Wat opvalt is dat er op de eerste verdieping nóg een keuken is geplaatst. Je kan dus kiezen waar je je ei bakt iedere ochtend. De bijkeuken geeft hier overigens toegang tot de tuin en het terras. Lekker voor tijdens de zomerdagen!

Hoogstwaarschijnlijk een goede investering voor Jan Vayne

Met de verkoop van dit luxe herenhuis verwacht Jan Vayne een aardige klapper te maken. De aanschaf kostte Vayne zeven jaar geleden slechts 820.000 euro, terwijl de woning op dit moment te koop staat voor bijna 1,8 miljoen euro! Bij succesvolle verkoop strijkt Jan dus bijna 1 miljoen euro winst op! Dat is pas een geslaagde investering! Hiermee maakt Vayne z’n blunder met de Triodos Bank weer een beetje goed. Bekijk hieronder meer foto’s van de woning aan de Praubstraat 19, te Zwolle (bron: Funda):

woonkamer woning zwolle te koop

woning zwarte keuken te koop

extra woonkamer