Jake Paul vs Mike Tyson

Het bokswereldje zit weer vol met opwinding en speculatie nu de aankondiging van een epische confrontatie de headlines domineert: Jake Paul versus Mike Tyson. Twee namen die zowel in de ring als daarbuiten bekendheid genieten, zullen op 20 juli 2024 de handschoenen laten klappen. Maar terwijl fans zich verheugen op een boksspektakel van ongekende proporties, rijst de dringende vraag: hoeveel zullen deze titanen van het boksen eigenlijk verdienen met dit sportieve gevecht? In dit artikel onthullen we de geschatte bedragen die op het spel staan voor deze twee bekendheden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix)

Jake Paul en Mike Tyson boksen voor de jackpot

Jake Paul staat bekend om zijn lucratieve bokswedstrijden in het verleden en de geldbedragen die daarbij komen kijken. In zijn gevecht tegen Tommy Fury (het kleine broertje van bokskampioen Tyson Fury) verdiende hij bijna 3 miljoen dollar, zonder de 65% van de pay-per-view (ppv) inkomsten mee te rekenen. Hij beweert zelfs een indrukwekkende 30 miljoen euro verdiend te hebben met dat gevecht, hoewel deze cijfers mogelijk wat overdreven kunnen zijn.

Voordat het gevecht met Mike Tyson werd aangekondigd, liet het vriendje van Jutta Leerdam doorschemeren dat een potentiële confrontatie tussen hen een evenement zou kunnen zijn dat maar liefst 300 miljoen dollar zou kunnen opbrengen.

Wat betreft Mike Tyson blijft het nog onduidelijk hoeveel hij zal verdienen met dit gevecht. De bijna zestigjarige bokser heeft eerder aangegeven dat hij alleen geïnteresseerd zou zijn in een terugkeer naar de ring voor een bedrag tussen de 50 en 100 miljoen dollar. Of hem dit nu ook inmiddels beloofd is, blijft vooralsnog een mysterie, maar één ding is zeker: het moet wel een erg lucratief bedrag zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

Erg veel onduidelijkheid over de regels van het boksgevecht

Het gevecht heeft echter ook een aantal vragen opgeroepen over de regels en de veiligheid. Hoewel eerst werd gespeculeerd dat het een tentoonstellingsgevecht zou zijn, vergelijkbaar met Tysons eerdere gevecht tegen Roy Jones Jr. in 2020, lijkt het er nu op dat beide vechters aandringen op een professioneel gevecht zonder hoofdbedekking. Eerder kwam er geruchten over uiterst bijzondere regels voor het gevecht, maar Jake Paul heeft hier al aangegeven dat dit nepnieuws was.

Of het gevecht onder de reguliere professionele boksregels zal plaatsvinden of toch meer als een tentoonstelling (en of dit ook nog doet veranderen aan het prijzengeld van de vechters), zal uiteindelijk worden beslist door de Texas Commissie. Maar één ding is zeker: het gevecht zal plaatsvinden in Texas en live worden uitgezonden op het streamingplatform Netflix, wat beide vechters zeker een aanzienlijke financiële beloning zal opleveren.