Jaguar XK120

Deze 1953 Jaguar  XK120 SE Roadster werd geproduceerd van 1948 tot 1954 maar dat was in eerste instantie helemaal niet de bedoeling. De XK 120 was namelijk in 1948 te zien op de British International Motor Show met als doel om enkel de motor te testen. Het ontwerp viel echter zo erg in de smaak bij het publiek dat de auto nog datzelfde jaar in productie werd genomen. De naam is afgeleid van de topsnelheid die de auto kon bereiken, namelijk 120 MPH. Het was toentertijd de snelste productieauto op de weg. Een elegant en sportief ontwerp dat veel gebruik maakt van rondingen waarbij de wielen onder de carrosserie zitten, een kenmerkend aspect van de auto uit die tijd. Dat zien wij tegenwoordig niet meer bij nieuw geproduceerde auto’s. Aanschouw de schoonheid van deze Jaguar XK120:

Jaguar roadster MAN MAN 4 Jaguar roadster MAN MAN 1 Jaguar roadster MAN MAN 10 Jaguar roadster MAN MAN 2 Jaguar roadster MAN MAN 3 Jaguar roadster MAN MAN 5 Jaguar roadster MAN MAN 8 Jaguar roadster MAN MAN 9 Jaguar roadster MAN MAN 6 Jaguar roadster MAN MAN 7

Al met al is het een auto die veel kenmerkende eigenschappen heeft en daardoor voldoet aan de eisen die Jaguar vroeger stelde. Een ander merk dat goed in de smaak valt is Land Rover. Dit hebben ze tijdens hun jubileum dan ook uitbundig gevierd door deze Limited Edition Defender te maken.