Jackie Groenen is succesvol met de Oranje Leeuwinnen

Hoewel veel mannen sceptisch zijn over het vrouwenvoetbal, kunnen we niet om de successen van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heen. Het jaar 2017 was het absolute hoogtepunt voor de Oranje Leeuwinnen, met de winst van het Europees Kampioenschap in ons eigen land. Twee jaar later, op het wereldkampioenschap in Frankrijk, grepen de vrouwen nét naast de wereldtitel door in de finale met 2-0 te verliezen van het sterke elftal van de Verenigde Staten. Speelsters als Lieke Martens en Vivianne Miedema staan vaak in de spotlights met hun acties en doelpunten, maar ook in een linie daarachter kunnen we rekenen op een aantal sterkhouders. Hier is onze eigen Jackie Groenen er zeker een van en we vonden het hoog tijd om haar even in het zonnetje te zetten.

Jackie Groenen is geboren op 17 december 1994 in Tilburg en speelde sinds 2019 voor de Engelse grootmacht Manchester United voordat ze de overstap in 2022 maakte naar het Franse PSG. Ze begon met voetballen in Noord-Brabant en is via een aantal Duitse clubs uiteindelijk beland in Engeland. Sinds 2016 zit ze al bij het nationale elftal.

Naast het feit dat Jackie altijd keihard heeft gewerkt voor haar carrière als voetbalster, beschikt ze ook nog eens over de brains en studeert ze rechten aan de Tilburg University. Als je haar Instagram bekijkt, dan zie je direct dat het niet alleen brains zijn, maar ook zeker beauty. De leuke blondine staat vaak goedlachs op de foto en de spontaniteit straalt ervan af. Genoeg reden voor ons om haar leukste Instagram foto’s te selecteren. Zie de foto’s hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jackie Groenen (@jackie_groenen_14)