Kyoto & Lima

Kyoto behoorde – en behoort vandaag de dag nog altijd – tot een van ’s werelds voornaamste geboorteplaatsen van revolutionaire culinaire technieken. Eeuwenoude tradities worden van generatie op generatie overgedragen: van ouder op kind, van meester naar leerling. Als gevolg van haar gastronomische geschiedenis vestigden gerenommeerde restaurants zich jaren geleden al in de voormalige Keizerlijke Hoofdstad van Japan: restaurants die tot op de dag van vandaag bepalend zijn voor de Japanse keuken.

IZakaya

Op 15.900KM afstand van Kyoto ligt Lima, de hoofdstad van Peru. Omringd door ruig gebergte, ontembare jungle, dorre woestijnen en gelegen aan de Stille Oceaan, ligt Lima op een kruispunt van smaken. Bruisende food markets laten de straten opleven waar verkopers hun verse waren tentoonstellen en de plaatselijke kruidenthee voor een appel en een ei verkopen. De Japanse bevolking die aan het eind van de twintigste eeuw naar Peru emigreerden, bracht naast een voorliefde voor vis ook eeuwenoude culinaire technieken met zich mee, en combineerden die met de fantastische lokale producten. IZAKAYA slaat een brug tussen Kyoto, een stad van gastronomische tradities, en Lima, een stad van de culinaire innovatie. Traditionele Japanse technieken komen samen met ingrediënten of recepten uit Lima. Niet alleen gerechten, maar ook dranken zoals de Pisco Sour of de Chicha Morada, gemaakt van paars mais, smelten samen met IZAKAYA’s Aziatische erfgoed tot een uniek geheel.
Kyoto

IZAKAYA bewees zich de afgelopen jaren als innovator van de Aziatische gastronomie, waarbij de authentiek Japanse stijl altijd geëerd wordt. Met dit nieuwe menu verleggen we opnieuw de grenzen van culinaire creativiteit. – Yossi Eliyahoo, bedenker IZAKAYA Asian kitchen & bar

Wil jij Japans fijnproeven?

Zoek jij nog een plek om een geniale business deal te vieren, iemand te bedanken voor zijn goede daden of om je vriendin te verassen. Van 2 februari tot 2 maart is het mogelijk om het ‘Kyoto/Lima’ menu te beleven.

Waar: Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
Kosten: €99,- per persoon
Reserveren: info@izakaya-amsterdam.com of +31 20 305 3090.