De lange carrière van Ivo Niehe

Ivo Niehe werd op 31 mei 1946 geboren in Amsterdam, alwaar hij al op jonge leeftijd een interesse voor de mediawereld ontwikkelde. Van die interesse heeft hij in al die jaren daarna zijn werk gemaakt. Nadat hij eerst een carrière als muzikant ambieerde – wat overigens niet uit de verf kwam – werd hij na het opnemen van wat singles uitgenodigd voor een radio-uitzending.

Daar werd hij ontdekt door talentscout Pierre Dam. Hij gaf hem een baan bij de TROS, aanvankelijk als omroeper, maar al snel werd hij hoofd amusement bij de publieke omroep. In 1980 brak hij door met zijn eerste eigen programma: de TROS TV Show, later bekend als De TV Show. Dit was jarenlang één van de meest bekeken televisieprogramma’s in Nederland en Vlaanderen, met ruim een miljoen kijkers per aflevering. In dit programma ontstond een unieke mix van muziekoptredens, sketches en interviews met grote internationale gasten, als Oprah Winfrey, Prince en Céline Dion.

In 2022 besloot Niehe af te bouwen. Echter is hij nog steeds op TV te zien met Ivo op Zondag. Die afbouw betekent ook dat zijn prachtige woning in Amsterdam-Zuid voor een kleine € 6,7 miljoen in de stille verkoop is beland.

De prachtige woning van Ivo Niehe staat in de verkoop

Tijdens zijn carrière had Ivo vaak geen tijd om met zijn kinderen samen te zijn. Vandaar dat hij in 2008 besloot naar Amsterdam te verhuizen – waar zijn kinderen ook wonen – om meer tijd met ze door te kunnen brengen.

Woning Amsterdam

In dat jaar kocht hij in het luxe Amsterdam-Zuid een prachtige woning voor zo’n € 3 miljoen. Hij zou dus meer dan het dubbele er aan terug kunnen verdienen indien het wordt verkocht! De imposante woning wordt aangeboden bij Christie’s International Real Estate. Naast dit prachtige pand in de hoofdstad heeft Ivo ook nog een huis in Blaricum van zeker 525 vierkante meter.

Woning Ivo Niehe

Amsterdamse woning Ivo Niehe