Het gebruiken van een alles-in-1 douchegel klinkt verleidelijk. Geen gedoe met meerder tubes in de douche, een complexe douche-routine en het is veelal goedkoper. Toch sla je door deze gemakzuchtige oplossing een essentiële grooming-stap over: het gebruik van een conditioner. Vooral voor degene met een beetje lengte is het gebruik van een conditioner essentieel. Het voorkomt droog, gebroken en ongezond haar. Dit zijn de vier redenen waarom jij het gebruik van een conditioner moet integreren in je douche-routine:

1. Hydrateert en voorkomt uitdroging

Shampoo reinigt je hoofdhuid en je haar, maar verwijderd ook de essentiële oliën die je haar gehydrateerd houden en je hoofdhuid beschermd. Waar je een schone huid moet insmeren met een hydraterende creme moet het haar na het wassen gevoed worden. Conditioner voedt het haar, maakt het zachter en hydrateert. Afhankelijk van het type haar dat je hebt hoef je niet elke dag een conditioner te gebruiken. Zie hoe je haar reageert op het gebruik van een conditioner. Blijft je haar droog, jeukerig en gebroken? Gebruik dan de conditioner op dagelijkse basis.

man man conditioner

Conditioner

American Crew €13,- Shop nu
man man conditioner 2

Conditioner

Alfaparf €13,- Shop nu

2. Tegen knopen en verward haar

Je ligt met je meisje op de bank, zij streelt met haar vingers d0or je haar en raakt verward in een stugge bos met haar vol met knopen. Er zit een duidelijk verschil tussen een nonchalante look en onverzorgd haar. Door het gebruik van een goede conditioner blijft het haar zacht en knoop-vrij.

3. Conditioner ruikt lekker

Dit vind je belangrijk. Natuurlijk ruikt een goede shampoo ook lekker. Echter voedt conditioner het haar de gehele dag, waar shampoo direct het haar uitgewassen wordt. De geur van je conditioner ruik je daarom langer, dan de geur van je shampoo. Door het gebruik van conditioner vermijdt je die muffe, soms wel zweterige lucht.

man man conditioner 3

Conditioner

Tigi €11,- Shop nu
man man conditioner 4

Conditioner

label.men €18,- Shop nu

4. Voorkomt conditioner

Het onderwerp waar je enkel vrouwen over hoort praten. Toch hebben mannen hier vaak last van. Waarom? Omdat ze geen conditioner gebruiken. Keratine is het ingredient wat in conditioner zit wat het haar versterkt en herstelt. Het is daarom belangrijk dat je zowel het haar bij de hoofdhuid als de puntjes voorziet van conditioner.

man man conditioner