Een seksdroom. Iedereen heeft weleens een wild avontuur beleeft in zijn/haar dromen. Goedmaak-seks met je ex-vriendin, het bed delen met de vriendin van je beste vriend of levensechte seks met een beroemdheid. Levensecht, totdat we wakker worden en beseffen dat het allemaal een droom is. Waar je menig droom al gauw vergeet blijft deze de eerstvolgende uren in je hoofd rondspoken. Wat betekent het dat ik over m’n ex-vriendin droom? Heb ik nog steeds een zwak voor haar? Relatie expert en psycholoog Marianne Vicelich legt het uit in haar nieuwe boek ‘Love Spells’. Dit zijn de vijf meest voorkomende seksdromen plus betekenis:

man man seksdromen

Seks met je ex

Droom je over je ex, dan heeft de relatie nog enkele open eindjes en zijn bepaalde zaken niet opgelost binnen de relatie. Je wilt haar terug, of mist haar simpelweg. Daarnaast kan dromen over seks met je ex ook betekenen dat je nerveus bent over de nieuwe relatie waar je net in stapt.

Celebrity seks

Als je droomt over seks hebben met een hete beroemdheid als Margot Robbie betekent dit volgens het boek dat je aangetrokken voelt tot die persoon. Joh. Maar er is ook een meer psychologische reden: Dit kan ook ‘release van opgekropte of onderdrukte seksuele verlangens of het gebrek aan seksuele bevrediging in real-life zijn.

mannen vrouwen orgasmes

Seks hebben met een vreemde

Dromen over een vreemdeling wijst op masochistisch gedrag. Jeweetwel. SM. Dergelijke dromen betekenen dat je real-life seksleven saai is. Maar dan ook echt saai. Daarnaast is er ook een wat spirituelere verklaring: seks met een vreemde kan wijzen op opkomende veranderingen in je leven. De vreemdeling symboliseert de verandering of nieuwe kans die opkomend is.

Seks met je baas

Droom je over seks met je baas? Dan wijst dit op je wens naar macht en controle. Het betekent dat jij de touwtjes in handen wilt hebben over je leven en over je carrière. Ook betekent het dat je enkele opwinding in je huidige liefdesleven nodig hebt.