Een upgrade van het origineel

De populariteit van MINI lijkt alsmaar te stijgen. Er rijden momenteel namelijk ruim 80.000 (!) MINI’s op de Nederlandse wegen. Vele fans zagen de toekomst van MINI somber in nadat het merk over werd genomen door het Duitse BMW. Maar met de vernieuwde MINI Cooper S lijkt het merk geen afbreuk te doen aan zijn identiteit, integendeel. De nieuwe modellen zijn nog altijd typisch MINI en behouden dan ook de oorspronkelijke looks van het Britse automerk. In onze ogen is er simpelweg alleen maar vooruitgang te zien en wordt de aantrekkingskracht van de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI-Cabrio vergroot door verfijningen en technologische verbeteringen. De MINI Cooper S Countryman is een tikje groter, wat zorgt voor net dat stukje extra comfort. International Mini Meeting 2018 MAN MAN

Veel meer dan een automerk

Wij hadden het privilegé om de prachtige omgeving van Portugal te verkennen met de vernieuwde Cooper S en de Countryman, met als eindstation en tevens hoogtepunt de International MINI Meeting in Praia de Mira. Eenmaal aangekomen op dit jaarlijkse evenement met duizenden fans viel ons gelijk op dat MINI zoveel meer is dan een automerk. MINI is een levensstijl. Op het terrein zag je gelijk de saamhorigheid van alle fans van deze iconische bolides. Talloze modellen en speciale edities van de afgelopen 59 jaar kwamen bijeen vanuit alle hoeken van de wereld. Elke MINI heeft zijn eigen geschiedenis, een eigen verhaal en is een eigen verschijning op zich. Te vinden in alle kleuren van de regenboog, met ontelbare gepersonaliseerde kenmerken, was elke MINI bijzonder. Net als de eigenaren. Allen dol op het merk, liet ons zien dat MINI daadwerkelijk onderdeel kan zijn van iemands leven.

International Mini Meeting 2018 MAN MAN

Facebook Mini

Zij waren tevens niet bang om hun eigen creatie te showen aan de rest van de bezoekers. Zo zag je alle verschillende bolides om de tijd een rondje maken op het terrein. Ook de vriendelijkheid en openheid van de fans was tekenend voor de saamhorigheid gedurende de International MINI Meeting. Bij elkaar in de auto stappen was dan ook meer dan normaal.

Het origineel opgefrist

Hoewel de nieuwe MINI’s op een afstandje wel degelijk lijken op de voorgangers, zijn de kleinigheden tekenend voor de vooruitgang van deze iconische auto’s. De nieuwe MINI’s zijn onder andere aangescherpt met LED-koplampen met Matrix-functie, achterlichten met een ‘Very British’ Union Jack-design, nieuw assortiment lederen bekleding, lichtmetalen wielen, nieuw tweedimensionaal MINI-logo en carrosseriekleuren met een Piano Black afwerkingsoptie en digitale diensten als onderdeel van MINI Connected.

International Mini Meeting 2018 MAN MAN

Ons bezoek aan de International MINI Meeting gaf ons de kans om het Portugese asfalt te verslinden met de vernieuwde MINI Cooper S en de MINI Countryman. Een prachtige route langs de westkust in combinatie met het Portugese zonnetje en de sportieve bolides; dit klinkt als alle ingrediënten die nodig zijn voor een onvergetelijke roadtrip toch? En dat was het ook zeker! Zoals we eerder zeiden, maken de verfijningen en technologische verbeteringen het verschil. Voor het eerst krijgt de Nederlandse markt te maken met de MINI One First met een cilinderinhoud  van 1,5 liter (voorheen 1,2 liter) en een hoger koppel.

MINI Connected

Met de nieuwe generatie gepersonaliseerde diensten begint voor de rijders van MINI een nieuw tijdperk van connectiviteit. Dit is een reeks van diensten waarmee de auto naadloos samensmelt met het digitale leven van de MINI rijder. Een aantal nieuwe diensten zijn Real Time Traffic Information, automatische kaartupdates via de mobiele telefoon, de Personal Assistent Service en MINI Online – het internetportal voor in de nieuwe auto – met nieuws, weerberichten en actuele brandstofprijzen. Hiermee maakt MINI wel degelijk een sprong in de toekomst.

International Mini Meeting MAN MAN

Doordat de auto gemakkelijk in verbinding kan komen te staan met de mobiele telefoon wordt het voor de rijder mogelijk gemaakt om gegevens tussen beiden uit te wisselen. Zo krijgt de auto eenvoudig toegang tot contactgegevens en de agenda van de mobiele telefoon. Bovendien beschikt de vernieuwde MINI over een 4G-simkaart, waardoor de auto ook slim online is. Wij vinden de MINI Find Mate van grote toegevoegde waarde voor de nieuwe MINI’s. Hiermee kan jij al jouw spullen tracken met behulp van tags. Jij zal nooit meer stressen wanneer jij jouw koffer of sleutelbos kwijtraakt.Op het scherm van de boordcomputer of via de MINI Connected App op je smartphone kan jij de positie van al jouw persoonlijke spullen achterhalen.

MINI Yours Customised

Hoe de eigenaren van alle bijzondere MINI’s gedurende de International MINI Meeting zo trots waren op al hun persoonlijke aanpassingen aan de auto’s, is het voor ons mogelijk om ook te knutselen aan de nieuwe MINI ’s op een geheel eigentijdse wijze. Met MINI Yours Customised worden de personalisatiemogelijkheden naar een hoger level getild. Zo kan de MINI rijder zelf de omlijsting van richtingaanwijzers, dashboardpanelen, verlichte dorpellijsten en LED-portierprojectie ontwerpen in speciale online configurator. Make it your own! 

International Mini Meeting MAN MAN

Al met al staan de nieuwe MINI’s in onze ogen symbool voor een vooruitgang van het merk zonder afbreuk te doen aan hun iconische imago. De klassiekers zijn in een nieuw jasje gestoken en gaan zo met de moderniteit mee van vandaag de dag.