1. Omarm al het groen

Aankomend jaar zal ondermeer in het teken staan van de verschillende tinten groen. In het bijzonder een patone kleur dat de naam ‘Kale’ draagt. De kleur groen is eenvoudig aan te brengen in het interieur en wordt veelal geassocieerd met groei, harmony en veiligheid.

Daarnaast zorgt de kleur groen ervoor dat men steeds meer groen, zowel binnenshuis als buitenshuis wil zien. Je kunt ervoor kiezen om de binnenmuren een groen kleurtje te geven of je kunt het groen terug laten komen in de vorm van kunstwerken, planten, meubels of verticale tuinen.

interieur-trends-2017-wonen-huis-MAN MAN

2. Het onverwachte

Tegenwoordig verbouwt men sneller hun woning dan voorheen. De een verandert wekelijks wat, de ander eens per half jaar. Dit wordt voornamelijk gedaan doordat men zich wil kunnen terug trekken in hun huis. En dat kun je enkel doen door het interieur zodanig in te richten dat je tot rust komt en je kunt ontsnappen aan alle hectiek.

Bij deze interieur trend staat het materiaalgebruik en contrasterend kleurgebruik centraal. Hiermee creëer je een unieke en eigenwijze interieur stijl doordat je iets anders doet dan dat men zou verwachten.

Foto via
Foto via

3. Een authentiek randje

Materialen, afwerkingen en objecten in het interieur worden bepaald door authenticiteit. Daarom zul je in de loop van het jaar steeds meer handgemaakte voorwerpen in het interieur zien. Deze handgemaakte voorwerpen zijn van toegevoegde waarde voor je woning, omdat het een uniek voorwerp met een verhaal is.

Bij deze interieur trend staan bijvoorbeeld aarde kleuren als stone grey, sand en terra centraal. Deze kunnen eenvoudig gecombineerd worden.

Foto via
Foto via

Mocht je nog meer inspiratie op willen doen, dan kan dat met onze wekelijks wooninspiratie #14.