Het vrijgezelle bestaan inruilen voor het huwelijk lijkt jou misschien maar niks. Alleen al de gedachte dat je het over kinderen moet gaan hebben, de nachtelijke avontuurtjes ingeruild zullen worden voor het verschonen van luiers en je seksleven uitloopt tot een hoofdpijn-en-dus-maar-vroeg-naar-bed-huwelijk.

Begrijpen we. Toch willen we je 3 insights meegeven, die jou mogelijk op andere gedachten brengen:

huwelijk man man 3

1. Getrouwde mannen verdienen meer geld

Waarom weten we niet, maar feit is dat getrouwde mannen meer verdienen dan singles in een soortgelijke functie. Ze maken niet alleen meer omzet (wel zo’n 16.000 dollar meer), maar hebben ook meer vermogen en stabiliteit.

2. Getrouwde mannen hebben een gepassioneerder seksleven

In het National Health and Social Life Survey is onderzoek gedaan naar onder andere de emotionele bevrediging van mannen. Daaruit bleek dat 51% van de getrouwden extreem tevreden was, tegenover 39% van de samenwonenden en 36% van de singles.

huwelijk man man

3. Getrouwde mannen leven langer

Mannen die het huwelijksbootje instappen, en dit ook volhouden, leven bijna 10 jaar langer dan de mensen die dit niet doen. Ook zijn ze gelukkiger: 43% van de getrouwden ervaren dit in hoge mate, tegenover 24% van de samenwonenden en 20% van de singles.

Je aan iemand binden, betekent niet alleen maar klef gedoe en luiers verschonen. En waarom zouden die vrijdagavond kroegavonden ineens geskipt moeten worden? Wie weet niet voor nu meteen, maar het huwelijk is best oké. Volgens onderzoek bestaat er zelfs de ideale leeftijd om te trouwen. Boost jouw leven!