’s Ochtends vroeg. Je zit in de trein en hebt een lange dag voor de boeg. Ja, de gedachte alleen al, maakt je verdrietig: de gehele dag achter dat saaie bureau, waarvan er nog zo’n 20 in dezelfde ruimte zijn gepropt. ’s Middags een karige lunch in een kantine waar nog minder sfeer hangt dan menig verlaten industrie-park en vergaderruimtes met uiterst oncomfortabele stoelen. Als dit je bekend voorkomt snappen we dat je niet met plezier naar je werk gaat. Daarom laten we je zien hoe het wel kan. Neem een voorbeeld aan de volgende kantoren, laat het zien aan je baas of overweeg om ergens anders te solliciteren, want dit zijn de hoofdkantoren waar jij wilt werken.

Airbnb, San Fransisco

Airbnb brengt mensen samen, door unieke accommodaties aan te bieden over de gehele wereld. Deze sfeer wilden ze ook overbrengen in hun kantoor in San Francisco. Het kantoor, uitgestrekt over een oppervlakte van 20.000 m2 brengt verschillende bouwstijlen, van over de gehele wereld samen.

creatieve kantoren airbnb man man

creatieve kantoren airbnb man man creatieve kantoren man man

TripAdvisor, Needham

Net buiten Boston is het nieuwe hoofdkantoor van TripAdvisor gevestigd. Het doel was de werknemers van ruimtes te voorzien waarin zij al hun creativiteit kwijt konden. De passie van TripAdvisor is natuur reizen. Daarom vertegenwoordigt iedere verdieping een ander continent met bijbehorende cultuur. Duizenden foto’s, van over de hele wereld en een gigantisch vier verdiepingen hoog atrium en een verticale tuin van drie verdiepingen hoog.

creatief hoofdkantoor tripadvisor man man

Schermafbeelding 2016-07-20 om 09.41.49 Schermafbeelding 2016-07-20 om 09.41.58

Dropbox, NYC

Het hoofdkantoor van deze ‘opslag-koning’ weerspiegelt de dominante, gestroomlijnde service die het bedrijf aanbiedt. Eén gigantische verdieping in een historisch pand in New York. Het robuuste karakter van het pand is in stand gehouden doordat de bakstenen muren, industriële plafonds en houten vloeren bewaard zijn gebleven. Het interieur bestaat is zwart of metaal, maar heeft ondanks de donkere kleuren een open karakter.

hoofdkantoor dropbox man man

 

Hoofdkantoor dropbox creatief man man Hoofdkantoor dropbox man man

Red Frog Events, Chicago

Dit bedrijf is het brein achter verschillende succesvolle festivals door heel Amerika. Een creatief bedrijf heeft een creatief kantoor nodig. Dus het hoofdkantoor werd een boomhut. Met glijbanen, klimwanden en er wordt vergaderd in tenten.

creatief kantoor boomhut man man

creatief kantoor boomhut man man 2 creatief kantoor boomhut man man 3

Wieden+Kennedy, NYC

Het creatieve brein achter campagnes van onder andere Nike en een grote speler in de advertising wereld. Het bedrijf heeft in meerdere grote hoofdsteden een vestiging, maar die in New York is toch wel het bruutst. Open ruimtes, minimalistische looks en een trap waar we u tegen zeggen. En deze trap brengt je tot de 7e verdieping waar een groene oase op je wacht, waar je kunt vergaderen, brainstormen en van de zon kunt genieten.

creatief kantoor trap man man

Creatief kantoor trap man man 3 Creatief kantoor trap man man 2