Zoals velen wellicht weten vierde Vindicat, een Groningse studentenvereniging, hun 200-jarig bestaan. En daar pakten ze flink voor uit. Ze huurden bijvoorbeeld een feestterrein af voor een pietluttige €900.000, €14.000 aan een maskerade, rustig €88.000 euro aan een zwembadfeestje en bijna twee ton aan iets onder de noemer “de leukste dag van je leven”. In totaal gaven ze €2.500.000 euro uit. Daar kwam bij kijken dat ze een miscalculatie hadden gemaakt, waardoor de rekening drie ton hoger was dan verwacht. Ach, papa betaalt.

Hieronder de prijslijst.

vendicat-12

Wij kregen een bepaald droombeeld van een feest dat bijna drie miljoen euro kostte. Iets met tijgers, Jessica Alba als stripper, Justin Bieber achter de bar, helicopter-entrees, gratis Ferrari’s en Oompa Loompa’s. We struinden even door Vindicat’s Facebook-archieven om een beeld te krijgen van hoe groots die Groningse studenten het wel niet aanpakten. Nou, die tweehonderdste verjaardag gaat in de boeken hoor, als we eerdere feestjes moeten geloven. Kijk maar mee.

vendicat-1

Heel gestoorde zwembadfeestjes! 3D-effecten waardoor het lijkt alsof je op de Bahama’s zit. Zwembroek was niet nodig. En dat voor maar €90.000.

vendicat-11

Ze hadden geen tijgers. Wel een krokodil. Daar mocht je mee knuffelen. Gekke stijlen.

vendicat-10

Ze hadden wel degelijk vrouwen in bikini op het zwemfeest. Je kon ermee op de foto.

vendicat-2

Hoppa, tweehonderdduizend euro aan de beste dag van je leven. Zo ervoer Willem het ook. Hij heeft een topdag gehad. De jongen achter hem probeert z’n duim op te steken, maar vergiste zich in de vinger. Super grappig.

vendicat-3

Gratis lichtgevende armbandjes voor iedereen. Misschien niet voor iedereen. Maar wel voor een aantal. De armbandjes vallen waarschijnlijk onder de noemer ‘Kosten artikelen’, wat een magere €70.000 is geweest. De pret kon niet op voor Celine en haar vriendinnen. Yes!

vendicat-4

Godsnondeju! Je mocht zelfs een super leuk wereldkaartpak aantrekken. Hoogstwaarschijnlijk onderdeel van de ‘chiquedag’. Die kostte maar €20.000. Heb je wel een wereldkaartpak!

vendicat-5

Van heel unieke feestbestemmingen zijn ze niet vies van bij Vindicat. Busstation voor de deur, bouwterrein ernaast en je kan hier zelfs je bierflesjes aan de weg doneren. Dat mag wel €900.000 kosten. Creatieve ABN-spandoeken die wellicht onderdeel zijn van het vijftienduizend euro kostende ‘creatief bolwerk’. Vergeet de olifantenvlag niet, die nog net een plek op de foto wist te bemachtigen. Onvergetelijk!

vendicat-6

Heel toffe maskers werden er uitgedeeld bij de ‘Maskerade’. De geschatte kosten waren €2.000. Maar als je  iedereen wilt voorzien van een tof masker zoals hierboven, is het niet vreemd dat dit bedrag verandert in €15.000! Ben je wel echt aan het shinen.

vendicat-7

In plaats van sexy bediendes die rondlopen met dienbladen vol glazen champagne, krijg je tijdens de Groningse festijnen de kans om zelf twaalf bier in een keer mee te nemen. In een fancy traytje als hierboven. Dit brengt een heel nieuwe dimensie aan het bier halen.

vendicat-8

Wijn drinken uit plastic bekers. Ja, je hebt luxe en je hebt luxe. Waarom zou je voor twee miljoen uit glas drinken als je ook uit plastic kan drinken?

vendicat-9

Ok, dit is wel winnen.

Als we op basis van de bovenstaande foto’s een schatting maken van Vindicat’s waanzinnige verjaardag, is zeker te verwachten dat dit feest €2.523.328,98 waard was.

We hadden het zelf niet beter kunnen doen.

Zo zag de knalfuif eruit in Groningen

Geplaatst door MAN-MAN op