Nu de zomer tegen het einde aanloopt is een enkele laag te koud, maar een jas te warm. Het is de strijd tussen bevriezen of druipen in het zweet. Een tussenperiode die vraagt om een extra kledingstuk, het overshirt.

They’re good to throw on as a jacket or wear as a mid-layer, and they’re also great for travelling as you can roll them up and stuff them into your bag.

De oorsprong

Het overshirt is ideaal voor de overgangsperiode van zomer naar herfst als de temperaturen beginnen te dalen. Het overshirt kent zijn oorsprong in de bergen, waarbij alpinisten en militairen gebruik maakte van dit extra laagje. Het shirt is functioneel, zo heeft hij grote vakken en is deze van zwaar katoen. In de twintigste eeuw werd hij dan ook gedragen als workwear, totdat het overshirt in de jaren 80/90 de overstap maakte naar modieuze burger kleding.

Oosrpong MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding

Katoen

Zoals we al stelde werden de eerste overshirts gemaakt van stevig katoen. Het shirt is van behoorlijk gewicht, maar beschikt wel over de juiste ademruimte. Hierdoor is hij ook fijn te dragen wanneer de zon schijnt, want je zult veel minder snel zweten dan in een overshirt van wol.

Het katoenen overshirt is goed te combineren met een jeans en boots, voor een klassieke workwear look. Ook zal dit overshirt prima in een streetstyle outfit passen in combinatie met een slanke jeans/chino en sneakers.

1 MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding 1121 MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding 12 MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding 1 12

Wol

Dit is veruit de meest warme en functionele variant. Het overshirt zal door middel van grote en dikte al snel kunnen neigen naar een jas.  Daarom is het verstandig om voor dun wol te gaan, die je prima kan dragen in de winter als mid-laag.

De wollen uitvoering is perfect voor de casual man. Het is het juiste laagje dat altijd een toevoeging zou zijn aan een jeans en een paar schoenen.

MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding 1121 MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding 14

 

Technisch

Als jouw stijl meer neigt naar sporty of formeel, dan is een technisch overshirt ‘the way to go’. Deze shirts zijn dan ook gemaakt van synthetische stoffen zoals nylon, waardoor het een eigentijdse uitstraling krijgt. Buiten dat, beschermt het je tegen de regen.

De technische overcoat is goed te combineren met zowel een formele als streetstyle outfit door zijn eenvoudige en cleane look. Draag het boven een grijs pak, of in combinatie met een zwarte skinny en een goed paar witte sneakers.

MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding 1 MAN MAN overshirt technische zwaar katoen stijl kleding 2