Hiking boots en denim

Je hoeft niet in de Alpen te wonen om dikke hiking boots te rocken. Het hiker-stijltje is er een die nooit zal verdwijnen. All time classic. Om deze look perfect te dragen trek je een paar bruine of zwarte boots aan, een zware ongewassen denim erop of juist een die helemaal kapot gedragen is en erboven een flannel shirt en dikke knitwear. O ja, vergeet een paar wollen sokken niet. Mocht je plots toch bedenken de Mont Blanc te trotseren, kan je zo de auto instappen.

Check hier hoe:

how-to-wear-boots-2 how-to-wear-boots-3

Chukka boot en denim

De chukka boot is echt een schoen waar je alle kanten mee op kan. Je ziet ze onder geheel getrashte denim, onder meer casual outfits of zelfs onder een slick pak. Rock lederen varianten wanneer je in zwaar weer terecht komt en suède paartjes als je naar je schoonouders gaat. Het is de perfecte schoen als je casual over straat wilt, maar niet zo informeel als een paar Air Huarache. Klassieke beige, suède chukka’s zijn een no-brainer.

how-to-wear-boots-4 how-to-wear-boots-5

Brogue boots en workwear

Heb je enkel lage brogues in je kast? Tijd voor een upgrade naar een boot paartje. Naast dat je onder iedere outfit waar je lage brogues onder draagt ook hoge kan dragen, zijn hoge meer geschikt voor de winter en staat het heel tof onder een workwear-look. Denk hierbij aan gewaxte Barbour jassen, zware knits en corduroy broeken.

how-to-wear-boots-12 how-to-wear-boots-7

Chelsea boots en pakken

Chelseas bieden warmere voeten dan traditionele formele schoenen, zoals derbies en oxfords. Hoewel je dit stijltje de afgelopen maanden ook vaak zag onder denim – wat heel nice is – staat het super gelikt onder een broek. Houd een ding in gedachte: chelsea boots staan enkel onder smalle broeken. Daarnaast zijn wij meer fan van ronde neuzen bij chelsea boots, dan een puntige neus of zelfs vierkant (don’t go there).

how-to-wear-boots-11 how-to-wear-boots-10 how-to-wear-boots-9

Zelf shoppen? Check hier onze selectie boots