Foto via: TheTelegraph

Hosselen is een mindset

Laten we allereerst vooropstellen dat iedereen in staat is om te hosselen. Het is niet afhankelijk van je postcode, landsgrenzen of het blauw bloed dat wel of niet door je ouders aderen stroomt. Het is een mindset die je wil hebben als je streeft naar het behalen van successen. Sommigen associëren dit woord met de duistere praktijken die menig gangsterrapper beschrijft in z’n liedjes. Niets is minder waar.

Hosselen is de wil om daadwerkelijk te werken voor je doel. Gary Vaynerchuck omschrijft het als volgt: je kunt niet vier uur van je dag besteden aan Facebook, Instagram en Whatsapp om vervolgens te klagen over je leven en de manier van invullen. Als je iets wil bereiken zul je ervoor moeten knokken, als je niet wil knokken, prima. Klagen mag dan ook niet’.

Een gedachtegoed dat perfect aansluit bij het willen hosselen. Het gaat erom dat je bereidt bent om verder te kijken dan 9 tot 5 en jezelf te pushen om bepaalde doelen te halen.

Dit is hosselen MAN-MAN 2

Foto via: ClassySavant

Je hebt alleen invloed op jezelf

Als er iets is wat je wil bereiken, of iets lukt niet zoals je dat gehoopt had, dan zul je het zelf moeten oplossen. Je hebt geen invloed op je afkomst, je woonplaats of hoeveel geld je ouders hebben. Waar je wel invloed op hebt is de invulling van de tijd die je wordt gegeven. De mentaliteit, de hoeveelheid wilskracht en energie die je ergens in wil steken, dat is hosselen.

Van jezelf eisen dat je alle energie en moeite erin hebt gestoken en dan nog streven naar meer. Alleen op die manier ben je aan het hosselen. Het gaat er niet om hoe je dat doet, als je het maar doet. Mensen die klagen, die hebben niet het onderste uit de kan gehaald, anders zouden ze tevreden zijn. Je kan tevreden zijn als je iets probeert wat niet wil lukken, maar waar je wel alles aan hebt gedaan.

Dit is hosselen MAN-MAN 3

Foto via: Iwishtocontinue

Test jezelf

Hoe vaak is het voorgekomen dat je eigenlijk nog wat werk af moest maken, op je horloge keek en besloot dat je naar huis ging? Die momenten, dat zijn de momenten waarop je succes kunt boeken. Het is niet zozeer die dikke vis aan je haak, maar hoe je ‘m gaat binnenhalen. Ben je bereid om alles te geven, of geef je op als ’t te lang duurt?

Probeer eens te denken vanuit de successen die je kunt boeken, ongeacht hoe klein ze zijn. Ga pas naar huis als je die laatste opdracht verwerkt hebt en realiseer je dan dat je het succesvol afronden belangrijker vond dan je horloge dat vijf uur aangaf.

Hosselen is een denkwijze, een manier van aanpak die voor iedereen is weggelegd. Probeer je mindset aan te passen en denk daarbij ook aan het stellen van doelen. Zo creëer jij je eigen successen.