Hoe de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland verliep

De wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland begon met een vliegende start voor Zwitserland. Al in de twaalfde minuut opende Kwadwo Duah de score voor de Zwitsers. Dit vroege doelpunt zette de toon voor de rest van de eerste helft, waarin Zwitserland duidelijk de overhand had. Vlak voor het rustsignaal, in de 45e minuut, verdubbelde Michel Aebischer de voorsprong met een knap doelpunt, waardoor Zwitserland met een comfortabele 0-2 voorsprong de tweede helft in kon gaan.

Hongarije kwam echter sterk uit de kleedkamer en begon de tweede helft met energie. Deze inspanningen werden beloond toen Barnabás Varga in de 60e minuut de aansluitingstreffer scoorde, wat zorgde voor hoop bij de Hongaarse supporters. Ondanks deze opleving slaagden de Hongaren er niet in om door te drukken en de gelijkmaker te scoren.

Zwitserland bleef gevaarlijk en in de blessuretijd, in de 93e minuut, maakte Breel Embolo het derde doelpunt voor Zwitserland, waarmee hij de wedstrijd definitief in Zwitsers voordeel besliste. De eindstand werd dus 1-3 een een nederlaag voor Hongarije.

De video van een boze fan

Tijdens de wedstrijd gebeurde er iets wat de aandacht trok van vele kijkers op sociale media. Na het tweede doelpunt van Zwitserland, greep een Hongaarse fan zijn afstandsbediening en gooide deze met volle kracht naar zijn tv, wat meteen zorgde voor een kapot scherm. Deze afstandsbediening werd vastgelegd op de camera en gedeeld op sociale media. Dit ging uiteraard al snel viraal.

Wat dit nog erger maakt, is dat de fan het derde doelpunt van Zwitserland, gescoord door Embolo, niet eens meer heeft kunnen zien. Zijn tv-scherm was immers al kapot voordat dit doelpunt viel. Wij gokken alleen dat zijn televisie er dan al helemaal niet meer had gestaan. Dat hij goed kan gooien is wel een feit. De afstandsbediening zat namelijk perfect in de televisie.