De prijzen van het eten bij restaurants met Michelinsterren?

Ook in Nederland kan je bij verschillende sterrenrestaurants eten. In Nederland tellen er op dit moment 125 sterrenrestaurant. Hiervan zijn er 103 met één ster, 20 met twee sterren en twee met drie sterren. Iedereen weet wel dat het eten bij een een sterrenrestaurant erg prijzig kan zijn. Daarom is het fijn om van te voren een klein beetje een prijsindicatie te hebben.

 

Eten bij restaurants met één Michelinster

In Nederland hebben we enorm veel restaurants met één Michelinster. We tellen er wel zo’n 103! In bijna elke grote stad is er sowieso wel één restaurant te vinden. Maar wat ben je nu ongeveer kwijt na een etentje in een van deze restaurants? Het verschil in prijzen bij de restaurants is best wel groot. Daarom is het ook wel lastig om een gemiddelde prijs te laten weten. Wel weten we dat de prijs bij het eten van deze restaurant tussen de €70 en de €150 euro is. Dit is overigens alleen maar het eten. Je moet wel bedenken dat er altijd nog extra kosten bij komen als je bijvoorbeeld een lekker wijntje erbij bestelt, of een geheel arrangement.

Eten bij restaurants met twee Michelinsterren

In vergelijking tot de restaurants met één Michelin-ster, hebben we als land vrij weinig twee Michelin-sterrenrestaurants. Er zijn namelijk maar 20 restaurants door heel Nederland te vinden. De gemiddelde prijs van deze restaurants verschillen dan ook enorm. Dit heeft te maken met de verschillende locaties en het seizoen. Gemiddeld betaal je in Nederland tussen de €100 en €200 euro voor het eten in een twee sterrenrestaurant. Ook hierbij zitten de drankjes niet inbegrepen.

michelinsterren 2 restaurant hoe duur
Brut172 (2 Michelinsterren)

Eten bij restaurants met drie Michelinsterren

Wanneer je kijkt naar het prijsverschil tussen een één en twee Michelinsterrenrestaurant, verschilt de prijs nog niet zo enorm. In vergelijking met een drie Michelin-sterrenrestaurant is het prijsverschil wel wat groter. De prijs van het eten in één van de twee restaurants beginnen namelijk sowieso al vanaf de €200 / €300  euro. Er zijn dan een hele hoop opties om erbij te nemen en die opties zijn natuurlijk erg prijzig.

Ben je nu benieuwd welke restaurants er in Nederland zitten met Michelinsterren in 2023? Check dan even de Michelin Guide.