Ruikt lekker, dus houden?

Wij als Nederlanders zijn vaak nogal gierig. Zolang iets ‘goed’ is, gebruiken we het nog. Pas wanneer iets compleet versleten of op is, gooien we het weg. Dat gebeurt met parfum vaak ook. Je vindt het op wonderbaarlijke wijze weer terug in je lade, ruikt eraan en zet het terug op het kastje zodat je het voortaan ziet staan en weer op kan spuiten. Klinkt dit als iets wat je doet? Dan moet je nu wel echt stoppen. Bijna elke stap in dit verhaal is namelijk hartstikke fout. Geen zorgen, we leggen het beter voor je uit.

 

Waar en hoelang kan je een parfum bewaren?

Een hele grote fout die de meeste mensen maken, begint eigenlijk al bij het bewaren van parfum. Meestal zien de verpakkingen en de flesjes van parfum er namelijk super mooi uit. Ze stralen luxe en rijkdom uit. Vandaar dat de meeste mensen hun parfum altijd midden in hun kamer/badkamer zetten. Dit is hartstikke slecht voor de parfum. Een parfum flesje hoor je namelijk op een donkere, koele plek te bewaren. Zonlicht en hitte kunnen effect hebben op de parfum. Zorg er dus voor dat je je parfum ergens in een kastje bewaart.

houdbaarheidsdatum parfum hoelang kan je parfum bewaren

Heren

Parfum €75 Shop nu

Heb je het flesje na een lang tijd gevonden? Dan kan je gewoon op de verpakking kijken tot wanneer het flesje ongeveer goed is. Op de verpakking staat namelijk een icoontje van een klein bakje met een open dekseltje. Daarachter zie je een getal staan met waarschijnlijk een ‘m’ erachter. Dit getal staat voor het aantal maanden dat de parfum na openen nog open is. Staat er dus 36m? dat betekent dat je parfum drie jaar lang goed blijft na het openen hiervan.

Twijfel? Gooi de parfum weg!

Is je parfum nu zo oud dat de verpakking compleet vervaagd is en je dit icoontje niet meer kan zien staan? Dan moet je even goed nadenken wanneer je de parfum ook alweer gekocht/gekregen hebt. Je zou in principe parfum tot 5 jaar na het openen kunnen houden. Twijfel je hierover? Dan moet je het zeker voor het onzekere nemen en de parfum gewoon weggooien. ‘Over de datum’ parfum kan namelijk voor huidirritaties zorgen.

Wil je weten welke parfum je moet kopen? Lees over de 10 beste mannenparfums van 2023.