Hoelang duurt een slechte date gemiddeld?

Na het uitspelen van alle dating apps, lijk je eindelijk een leuke match te hebben ontmoet. Maar uiteindelijk blijken jullie gesprekken heel ongemakkelijk te zijn of lijkt je date totaal niet de foto’s die ze stuurde. Pijnlijk! Het kan de beste overkomen, maar het beĆ«indigen van zo’n slechte date blijft lastig. Je wil haar namelijk niet beledigen of een ongemakkelijk moment veroorzaken, en daarom blijven wij dan ook nog uren zitten in de hoop dat het beter wordt.

 

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen gemiddeld 51 minuten op een ‘slechte date’ blijven. Maar hier blijft het niet bij, want 58% van de ondervraagden gaf aan de hele avond op een slechte date te blijven. Hiervan zou 72% dit doen uit beleefdheid en 37% omdat zij hoopten dat de date na een paar uur beter zou worden. Tot slot gaf 36% aan dat zij zich te ongemakkelijk voelen om het af te kappen.

Hoe maak je een einde aan een slechte date?

Het is meer dan logisch dat je in het vervolg je avond niet meer wil verdoen aan een slechte date. Daarom kun je dan ook op een aantal manier de date beƫindigen zonder het ongemakkelijk te maken of de ander te beledigen. Een manier is door met een vriend af te spreken dat hij je belt tijdens de date, waardoor je tegen je date kunt zeggen dat hij zo snel mogelijk je hulp nodig heeft.

hoelang blijven mensen gemiddeld op een slechte date

Mocht je dit te opvallend vinden kun je natuurlijk ook een korte date plannen, waarbij je alleen een koffietje gaat drinken samen. Als je het dan toch niet zo naar je zin hebt, duurt het maximaal een uurtje en zit je er niet de hele avond aan vast. Voorkomen is natuurlijk beter dan een slecht excuus ophangen. We zouden het zelf ook niet fijn vinden als er gelogen wordt, toch? Tot slot kan het ook nooit kwaad om gewoon eerlijk te zijn, want wellicht heeft jou date wel hetzelfde gevoel!