Japans chef-kok Nobu Matsuhisa weet waar hij het over heeft

Als iemand weet hoe je sushi moet bereiden en moet eten, dan is het Japanse chef-kok Nobu Matsuhisa wel. Hij is een ontzettend bekende chef-kok en restaurateur en heeft restaurants over de hele wereld. Matsuhisa staat bekend om zijn Japanse en Peruviaanse fusie van smaken en gerechten. Na zijn middelbare schooltijd ging hij als afwasser werken in de keuken van een sushi restaurant in Tokyo. Al snel mocht hij daar doorstromen en werd hij opgeleid als sushi master. Nadat een Peruaanse klant hem uitnodigde om samen een restaurant te beginnen in Lima, Peru, groeide Matsuhisa snel uit tot één van de bekendste sushi masters.

 

Zo moet je sushi dus écht eten

In de video van Business Insider begint Nobu Matsuhisa met een opvallend gegeven: je kunt sushi met stokjes eten, maar het mag ook gewoon met je vingers. Ook is extra wasabi niet nodig: de juiste hoeveelheid zit namelijk al in de sushi, tussen de rijst en vis (of groente). Als je wel meer wasabi wilt, moet je eerst de sushi in de sojasaus leggen. Daarna gebruik je de punt van het stokje om een klein beetje wasabi bovenop de sushi te plaatsen. Dan pak je de gehele sushi en doe je die in één keer in je mond.

Hoe eet je een nigiri sushi?

Omdat een nigiri sushi iets op de rijst heeft liggen, kun je de nigiri het beste op zijn zij leggen. Dan kun je het vervolgens met je stokjes oppakken en de nigiri met alleen de vis in de sojasaus leggen. Het is hierbij belangrijk dat er geen sojasaus op de rijst komt, want dan valt de rijst uit elkaar en wordt het eten moeilijk. Als je één nigiri hebt gegeten, kun je een stukje gember pakken. Deze moet je gewoon in je mond doen, want dit zorgt er namelijk voor dat de smaak van de vorige nigiri weg gaat. Zo kun je optimaal genieten van de volgende nigiri of andere sushi.

Zo moet je sushi écht eten volgens chef-kok Nobu Matsuhisa

Hoe eet je een sushi roll?

De sushi roll bestaat natuurlijk wel uit een groot gedeelte rijst aan de buitenkant. Als je de sushi dan in sojasaus wil doen, moet je vooral heel weinig sojasaus gebruiken. Dompel het dus niet helemaal onder, maar dip een klein beetje van de zijkant in de sojasaus. Zo kun je nog steeds de heerlijke samenhangende combinatie van smaken proeven.