Een Netflix-account delen is gemakkelijk en praktisch

Veel mensen delen tegenwoordig een Netflix-account. Netflix heeft natuurlijk een ongelooflijk groot aanbod aan boeiende films, tv-series en documentaires waar voor iedereen wat wils tussen zit. Toch is het grote aanbod voor sommigen dan ook weer te groot: als je namelijk niet alles kijkt, is wat je per maand moet betalen voor velen aardig wat geld. Het delen van een account is daarom niet alleen een oplossing om de kosten te verlagen, maar het bevordert ook een gevoel van verbondenheid, waarbij vrienden, familie en huisgenoten samen kunnen genieten van hun favoriete shows, ongeacht hun locatie.

Toch heeft Netflix een tijd geleden besloten de gedeelde accounts af te schaffen, wat voor veel mensen heeft geleidt tot het annuleren van hun Netflix-account. Nu is er toch een manier waarop je je Netflix-account met anderen kunt blijven delen.

Netflix loopt geld mis door gedeelde abonnementen

Het besluit van Netflix om het account-sharing af te schaffen, is voortgekomen uit een aantal verschillende afwegingen. Zoals we ook al eerder hebben gezegd, worden Netflix-accounts wereldwijd binnen gezinnen en vriendengroepen gedeeld. Account-sharing leidde tot meerdere gebruikers van één abonnement en dus minder individuele abonnementen bij Netflix. Netflix heeft hierover gezegd dat dit dus leidt tot aanzienlijk inkomstenverlies voor het bedrijf.

netflix accounts delen hoe kan dat nog 2023

Daarnaast streeft Netflix naar een eerlijke en rechtvaardige benadering van zijn diensten, waarbij elk lid zijn aandeel bijdraagt. Netflix wil door account-sharing te beperken, dat gebruikers individuele abonnementen aanschaffen voor een duurzaam streamingplatform. Netflix ziet account-sharing ook als oorzaak van beveiligings- en privacyproblemen doordat gebruikers buiten het huishouden toegang hebben tot persoonlijke gegevens. Door het afschaffen van account-sharing wil Netflix deze uitdagingen aanpakken en tegelijkertijd een eerlijkere en veiligere streamingomgeving creëren voor al zijn gebruikers.

Op deze manier kun je toch een Netflix-account blijven delen

Maar hoe kun je deze nieuwe regeling nou omzeilen? Als je Netflix installeert, downloadt of voor het eerst aanklikt, vraagt Netflix om de hoofd-locatie van je account te bepalen. Netflix doet dit door je IP-adres te herkennen, datgene wat wordt gebruikt om internetverbinding te registreren. Je IP-adres is over het algemeen huishouden-specifiek en verschilt dus per woning. Netflix ziet het dus als je inlogt op een ander IP-adres. Om onder deze regeling uit te komen, moet je eerst je laptop, mobiel of tablet verbinden met het Wi-Fi netwerk van de hoofd-locatie. Zodra je dan op je eigen thuisadres bent, moet je deze stap opnieuw uitvoeren: zorg er dus voor dat zowel de tv-app en andere apparaten op hetzelfde netwerk zitten. Als je dit correct uitvoert blijft het account ‘geaccepteerd’ voor zo’n 30 dagen. Je zult dit dus wel even elke maand moeten herhalen. Maar als je je account deelt met iemand waar je vaak bent of met iemand die dichtbij woont, dan is het ineens een stuk eenvoudiger.