Jullie eerste valentijn samen. Commercieel gedoe, maar doe nou maar gewoon iets. Vindt ze, ondanks haar “nee joh, doen we niet aan” echt helemaal leuk. Je geniet nog super erg van jullie verliefdheid en van de lust. Laat dat nou de perfecte reden zijn om haar en jezelf te verwennen met een mooi pakje dat jij en zij kunnen uitpakken: lingerie. Grote kans dat je op pad gaat met het idee iets te kopen dat chique en duur is. Nog een grotere kans dat je thuis komt met iets dat veel te duur is en de rest van zijn korte leven doorbrengt in een lade. Je had het mis, alweer. Om jullie een handje te helpen: here’s how you get it right.

lingerie buying man man

1. Sexy is ondraagbaar

De allergrootste fout van mannen bij het kopen van lingerie: kiezen voor iets ondraagbaars omdat dat zogenaamd het meest sexy is. Maar, sexy lingerie kan tevens ook gewoon heel comfortabel zijn en dus wél elke dag gedragen worden (elke dag feest!), wanneer het goed uitgekozen is. Als je dus wil dat ze ook daadwerkelijk gaat dragen wat je hebt gekocht, ga dan voor een zwart of wit setje en een stretchy stof die er niet voor zorgt dat ze buikkramp krijgt wanneer ze er een broek over aan probeert te trekken. Buikkramp is namelijk alles behalve sexy.

2. Stijl telt, ook in lingerie.

Jij daar met je skinny jeans, zou je blij worden van een bootcut denim voor je verjaardag? Precies. Kijk naar de stijl van je chick, kijk naar wat voor soort lingerie ze zelf draagt. Als ze meer het “chillen op de bank met een plaid en koekjes” type is, kom dan niet met een latex stoeipak thuis dat meer is weggelegd voor het Fifty Shades of grey type. Tenzij ze in de slaapkamer veranderd in precies die chick natuurlijk.

man man lingiere valentine

 

3. Doe maat onderzoek

Voor de beha geldt maar 1 goed advies: neem er een van haar mee of kijk even welke maat je het vaakst voorbij ziet komen op de labeltjes in haar kast. Ga niet bij de verkoopsters kijken welke medewerker haar borsten het meest lijken op die van jou lief. Als het gaat om onderbroekies, ga dan voor een medium tenzij je zeker weet dat het iets anders moet zijn. Eerlijk: elke vrouw voelt zich op z’n zachtst gezegd niet zo chill als je haar groter in schat dan ze is: “Vindt hij me dik?” Ook een kleinere maat kopen dan ze heeft is vaak geen succesverhaal: “Wilt hij dat ik hier in ga passen?”  Neem een slippie van d’r mee naar de winkel en als je echt niet zeker bent van de juiste maat, ga dan voor iets wat minder precies komt qua maat zoals een zijde pyjamaatje of nachtjurkje.

4. Ken haar merken

Heb je het type “scrolling down Instagram, checking out fashion blogs” aan de haak weten te slaan? Hou hier rekening mee, dat kan ze waarderen. &Other Stories maakt mooie dingen voor mooie prijsjes. Of ga even langs de Love Stories store: 100% kans op slagen en succes. Een Calvin Klein setje is tegenwoordig ook altijd winning en als je nog dieper in de buidel wil tasten, ga dan langs Agent Provocateur. Meer het merkenmeisje versierd? Bij de Bijenkorf hebben ze een grote collectie lingerie met super veel merken, van lingerie specialisten tot bijvoorbeeld de Tommy Hilfiger lingerie lijn.

love stories intimates

5. Zoek het juiste moment.

Lingerie geven is winning. Elke vrouw wil een keer verrast worden door d’r guy en zich sexy voelen in iets wat hij sexy vond voor haar. Maar let even op wanneer je het geeft: pittige stay ups, doorschijnende behaatjes en andere kinky dingen kun je beter geven wanneer jullie gewoon met z’n tweeën zijn in plaats van en publique. Lingerie is een persoonlijk cadeau, bedoeld voor persoonlijke scenario’s. Het leukste aan deze regel is dat je het dan ook meteen aan kan laten trekken.