Erika Lust regisseert al meer dan 10 jaar erotische films. Ze verfilmd verhalen met echte seks, gebaseerd op betekenissen, herinneringen en verhalen van echte mensen van over de hele wereld. Erika wil het genot van mensen laten zien, zonder schaamte. In deze rubriek geeft Erika antwoord op vragen over seks, relaties en pornografie.

Hoe houd je spanning in een relatie? Op de volgende drie vragen geeft Erika haar antwoord.

MO 16

Hoe houdt je de spanning in bed na jaren relatie?

Nieuwe dingen proberen! Het is gezond om te experimenteren in bed. Je moet het gewoon op een positieve manier brengen, zeg liever “ik ben erg nieuwsgierig om dit en dat met je te proberen, ik denk dat het heel geil zou kunnen zijn”, en niet “het is echt slecht, we moeten het echt even wat boeiender maken”. Hou het positief en vergeet vooral de romance niet.  Seks start buiten de slaapkamer dus beschouw je partner niet als vanzelfsprekend. Blijf lol met elkaar hebben, ga op avontuur en wees goede vrienden. Creeer nieuwe ervaringen voor jezelf. Wanneer je enthousiast wordt om dingen samen te doen dan is het makkelijker om enthousiast over elkaar te worden. Het komt na een aantal jaar niet meer zo natuurlijk als bij het begin van een relatie en dat is volkomen normaal! Het betekent niet dat je niet meer bij elkaar hoort of dat je nooit meer fantastische seks zult hebben. Je moet er echter wel iets harder voor werken. En met de vorm van intimiteit die komt kijken bij een jaren lange relatie (wanneer je elkaar door en door kent) kan de seks beter dan ooit zijn. Werk eraan en laat het gebeuren.

Master-29

Wat zijn de richtlijnen van een trio in een relatie?

Weet zeker dat jullie je allebei comfortabel bij het idee voelen – ga anders eens naar een swinger’s club of sexclub, en overleg het vooral openlijk. Misschien is het een fantasie die een fantasie moet blijven? En misschien ook niet. Je moet zeker zijn dat je de emotionele druk van een trio aan kunt. Dit moeten jullie beide hebben, doe het niet als 1 iemand zich onzeker voelt. Dat is een gegarandeerd fiasco. Een paar dingen die je jezelf moet afvragen zijn: waarom wil je een trio en wat zijn je intenties? Onderhandel alles van te voren zo dat jullie beide precies weten wat je eruit wilt halen, dan voorkom je nare verrassingen wanneer het gebeurt.

we-know-50