Net iets te veel geld uitgegeven

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje, maar veranderen gaat niet gebeuren. Elk jaar spenderen jij en je familie en/of vrienden weer te veel geld op vakantie dan dat eigenlijk de bedoeling was. Dat komt zeker erg bekend voor? Veel mensen vergeten vaak dat naast accommodatie en leuke evenementen, er meer kosten bijkomen. Denk aan een keertje een snack eten, winkelen, vervoer, ergens dineren of ergens een keer shampoo moeten kopen. Dit klinkt misschien als een kleine kostenpost, maar wanneer dit telkens gebeurt, tikt ’t toch echt wel aan.

Ook voorbereiding kan geld kosten. Ga je namelijk op vakantie met de auto? Dan heeft je auto misschien wel een beurt nodig. Is je ID nog lang genoeg geldig? Anders moet je een nieuwe aanvragen. En heb je eigenlijk wel al een reisverzekering en een internationaal rijbewijs aangeschaft?

Hou je geld een keer in de gaten als je op vakantie bent

Voordat je dan op vakantie gaat, is het misschien slim om te kijken hoeveel geld je hebt om te spenderen. Vakantie is inderdaad een tijd om te relaxen en dus wil je helemaal niet op gaan letten wat je nu precies uitgeeft. Toch neemt dit erg veel voordelen met zich mee. Je wil natuurlijk niet op dag twee al door je geld heen zijn. Het is dan handig om gewoon een lijstje te maken. Op het lijstje kan je per dag opschrijven wat je aan bepaalde dingen hebt uitgegeven. Overzicht houden is namelijk heel belangrijk. En ja… natuurlijk kan je een dag wat losser zijn met het uitgeven van je geld. Je moet hier en daar toch wel een paar keer wat cocktails kunnen drinken. Wees er alleen dan wel op voorbereid dat je dan op een andere dag wat moet minderen met je geld.

hoeveel geven nederlanders gemiddeld uit op vakantie

Hoeveel geld spenderen Nederlanders gemiddeld aan hun vakantie?

De vraag is nu dus hoeveel geld we dan eigenlijk als Nederlanders uitgeven aan een vakantie? Het blijkt dat Nederlanders gemiddeld per persoon een vakantie reserveren van zo’n €845,-. Dat is eigenlijk best wel bizar. Het blijkt ook dat mannen meer geld aan hun vakantie uitgeven dan vrouwen. Mannen spenderen namelijk zo’n €900,-, terwijl vrouwen €790,- spenderen. Zijn de rollen toch een keertje omgedraaid.

Krijg jij via jouw werk ook vakantiegeld binnen? Wist je dat Nederlanders hun vakantiegeld vaak anders besteden dan aan hun vakantie?