Dat Amsterdam kampt met een vrouwenoverschot komt niet als een verrassing. De stad is tot de nok toe gevuld met mooie vrouwen. Nu we vol op in de winter zitten en de jas minder verhullend is, denken we met weemoed terug aan de vormen van de zomer.

Dat de vrouwen ook echt een meerderheid vormen in Amsterdam en wij mannen het voor het uitzoeken hebben, heeft menig feestje in de Amsterdamse clubs; Chapter, Social of Jimmy wel bewezen. Maar hoe disproportioneel is de balans nu echt?

vrouwenoverschot amsterdam man man00

 

Een kleine blik in het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) brengt verheldering. Met betrekking tot de leeftijdscategorie 20 tot 25 kunnen we de volgende uitspraken doen. Voor iedere 100 mannen in Amsterdam Zuid 157 vrouwen, in Oost hebben 100 mannen 163 vrouwen te verdelen en in West –wait for it– 192 vrouwen voor elke 100 mannen!!

Hoe dan? Dat is misschien wat minder fraai. Vrouwen zijn niet alleen in de meerderheid, ze zijn ook een stuk slimmer. Uit alle windstreken trekken ze naar Amsterdam voor de hogeschool en universiteit.

marty marn foto man man

Zit op iedere hoek nu een gewillige vrouw op ons te wachten, klaar om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan? Nou, zo ligt het niet helemaal. Volgens cijfers van E-matching.nl zoeken vrouwen voornamelijk naar mannen met een gelijk of hoger opleidingsniveau (bijna 90%) en wordt er heel erg weinig aan ‘down dating’ gedaan.

Mijn advies: profileer je als intelligente man, zorg dat je mee kunt praten (neem eens de samenvatting van AKO literatuurprijs door) en ga eens op dat bankje voor de bieb in de laatste herfstzon zitten lezen tot ze naast je komt zitten. De zomer is klaar, samen de winter in.

(Overigens woont 39% van alle daklozen ook in Amsterdam dus er zou ook wel eens iemand anders naast je kunnen komen zitten)

Photo credit:  Marty Marn