Herm is een uniek eiland

Dit ‘magische’ stukje land heeft slechts één hotel, dat geen klokken heeft. Daarnaast zijn er ook verschillende vakantiehuisjes en plekken waar jij met genoeg ruimte kan kamperen, als dat meer jouw ding is. Herm is een eiland dat, vooral door inwoners van het Verenigd Koninkrijk, wordt beschouwd als een ‘verborgen juweeltje’.

Het eiland ligt in Het Kanaal, de zeestraat tussen Groot-Brittannië en Frankrijk. Je kunt het eiland bereiken middels een bootrit van 15 minuten vanuit Guernsey of met een vlucht, bijvoorbeeld via Londen Gatwick. Met slechts 2,2 kilometer lang en een halve kilometer breed, kun je dit kleine stukje land in slechts een paar uur helemaal rondwandelen. Het biedt prachtige uitzichten op de kustlijn.

eiland herm vakantie

De witte zandstranden lijken rechtstreeks uit het Caribisch gebied te komen en dolfijnen worden regelmatig gezien in het glinsterende turquoise zeewater. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot midden tot eind 20 graden Celsius. Lekker, maar niet overdreven warm.

Het eiland heeft slechts 65 vaste bewoners, inclusief gezinnen en kinderen. Dat het allemaal zeer minimalistisch is, dat is zeker. Er is slechts één beambte, twee cafés, een brandweerkazerne en een basisschool met slechts vier leerlingen.

Perfect voor een rustige vakantie

Het ‘magische’ eiland Herm biedt een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Het is een plek waar je kunt genieten van de rustige stranden zonder dat auto’s het uitzicht verpesten. Dit zorgt ervoor dat het eiland vrij blijft van verkeerslawaai en luchtvervuiling, waardoor bezoekers kunnen genieten van een ongerepte natuurlijke omgeving. In plaats daarvan kun je rondfietsen of gewoon te voet het eiland verkennen, wat bijdraagt aan de rustige en ontspannen sfeer. En als kers op de taart heeft – zoals gezegd – het enige hotel geen klokken, waardoor je volledig kunt ontspannen zonder de tijd in de gaten te hoeven houden.

Of je nu wilt wandelen langs de prachtige kustlijn, zwemmen in het kristalheldere water of gewoon wilt genieten van een goed boek op het strand, Herm is de plek om tot rust te komen. Ook zijn er verschillende activiteiten beschikbaar zoals kajakken, paddleboarden en zelfs zeilen.