Henk Kuipers

No Surrender is de jongste motorclub van ons land en naast de Bandidos, Hells Angels en Satudarah een van de vier grootste clubs die ons land kent. Henk Kuipers is de afgelopen weken voor vele Nederlanders een persoon van bekendheid geworden, dit vanwege de documentaire Captain Henk. Hierin wordt duidelijk dat hij zich hard wil maken voor een ander imago voor motorclubs in het algemeen, maar dit is ook het doel van de documentairemakers.

no surrender Henk Kuipers aangehouden MAN-MAN

Zijn motorclubs daadwerkelijk crimineel en kloppen de associaties binnen de maatschappij? Henk Kuipers geeft aan dat dit niet het geval is en hij laat tevens weten dat hij 100% deugt – zo zien we in de nieuwste aflevering van zijn documentaire. Toch is het OM vanochtend naar zijn huis getrokken om hem daar – samen met een 59-jarige man uit Sneek – aan te houden op basis van een enkele verdenkingen.

Zo zou Henk betrokken zijn bij mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschriften. Een redelijk lange waslijst van het OM waarmee zij genoeg redenen hebben om Henk te arresteren. Naar het schijnt zou Kuipers tussen nu en 2014 minstens acht leden hebben mishandeld, bestolen en afgeperst. In zijn ogen hielden ze zich niet aan de regels van de club.

Tevens wordt Kuipers ervan verdacht tenminste drie ondernemers te hebben afgeperst. De 59-jarige medeverdachte zou hem meermaals hebben ingezet voor zakelijke conflicten. Terwijl de 59-jarige man zou weten dat Kuipers dit hardhandig aan zou hebben gepakt. Volgens het OM is deze actie niet gericht op individuen, maar op motorclubs in het algemeen.

Met het samenstellen van zo’n lijst zou je bijna denken dat dit alles behalve het geval is. We zullen er de komende dagen ongetwijfeld meer over horen.