Hell Camp: Teen Nightmare 

In ruil voor $ 16.000 vroeg Cartisano ouders om hun wispelturige tieners naar zijn kamp te sturen. Het doel: hij wilde de kids met twijfelachtige tactieken ‘temmen’. Verhalen over uithongering en het vastbinden van tieners aan bomen en ze dwingen om zakken mest te dragen deden al snel de ronde. Bizar. Als klap op de vuurpijl moesten de oudere tieners ook extreem lange hikes maken in de woestijn van Utah, waarbij tragisch genoeg één iemand stierf.

De documentaire laat zien hoe ouders met dit programma instemden en hoe hun misdragende tieners midden in de nacht verrast werden met een tocht naar het wilderniskamp in Zuid-Utah. Deze schokkende praktijken hebben veel kijkers verbijsterd achtergelaten, en velen uitten hun verontwaardiging op sociale media. Bekijk hieronder een aantal beelden:

 

Veel verschillende reacties van Netflix-kijkers

Reacties variëren van afschuw tot verdriet. Sommige kijkers hebben gereageerd met verontwaardiging, waarbij ze opmerken: “Het is walgelijk hoe een ouder zoiets zijn eigen kind kan aandoen” en “Deze Hell Camp-documentaire op Netflix liet me huilen. Mensen die kinderen schaden zijn echt kwaadaardig.” Anderen leggen de schuld bij de ouders zelf en noemen het programma “verschrikkelijk”.

Ondanks de geschokte reacties hopen veel mensen dat deze documentaire bewustwording kan creëren over dergelijke misstanden. Het blootleggen van deze praktijken kan hopelijk leiden tot een beter begrip van de impact die ze hebben op jonge mensen en hun families. Door middel van ingrijpende interviews, beelden uit het kamp en getuigenissen van voormalige deelnemers showt Hell Camp: Teen Nightmare een duister hoofdstuk in de samenleving. Deze documentaire herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om kritisch te blijven kijken naar programma’s die beweren jongeren te helpen, maar in werkelijkheid meer kwaad dan goed doen. Hell Camp: Teen Nightmare is nu beschikbaar om te streamen op Netflix. Wees gewaarschuwd: deze documentaire zal je geen goed gevoel geven.