Heineken Bakery

Van 18 tot en met 21 maart opende The Heineken Bakery haar deuren. Rondom de Vijzelgracht 37h in Amsterdam rook het de gehele dag naar vers, ambachtelijk gebakken brood. Een unieke, tijdelijke bakkerswinkel waar bijzondere broden werden gebakken, met als hoofdbestanddeel: Heinekens geheime A-gist. Dit is het ingrediënt dat sinds jaar en dag zorgt voor Heinekens verfrissende pils.

De gist is de ziel van ons bier en zorgt voor de karakteristieke fruitige geur en verfrissende smaak.

De unieke A-gist, wordt al sinds het eind van de negentiende eeuw gebruikt in alle brouwerijen van Heineken. De gist is de ziel van het bier en zorgt voor de karakteristieke fruitige geur en verfrissende smaak. Echter, is het unieke A-gist niet enkel geschikt voor het brouwen van bier. Meester Boulanger Mark Plaating ging aan de slag met dit speciale ingrediënt. Het resultaat? borrelbrood met een lekkere bite en een licht frisje. Perfect in combinatie met een verfrissend biertje.

Heineken Bakery MAN MAN 2

Deze unieke broden werden verkocht voor de toegankelijke prijs van €2 euro per stuk waarvan de volledige opbrengt werd geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Check de aftermovie en aanschouw het ambachtelijke proces van The Heineken Bakery.

Heineken Bakery MAN MAN 3