Michael Mann is regisseur van Heat

Sommige regisseurs lijken nooit de plank mis te slaan. Zo ook Michael Mann, de regisseur van Heat. De regisseur is inmiddels al 78, maar begon zo’n 40 jaar geleden al met het produceren van films die een blijvende indruk hebben achtergelaten. Denk aan Collateral met Tom Cruise, Public Enemies met Johnny Depp en The Insider met Russell Crowe en Al Pacino. Ook voor Heat heeft hij de nodige grote namen weten te strikken.

Grote namen in de cast

Al Pacino en Robert De Niro spelen wel vaker samen in een film. Bijvoorbeeld in The Irishman. Ook in The Godfather: II waren de mannen samen op het witte doek te zien. In Heat spelen de twee grote namen uit de filmwereld ook allebei een rol. Een andere prominente rol wordt gespeeld door Val Kilmer, die je kunt kennen uit Top Gun. 

Heat

Het plot van Heat

In de film volgen we Neil McCauley (gespeeld door Robert de Niro). Neil is een doorgewinterde dief, die tijdens één van zijn overvallen maar liefst drie dode bewakers achterlaat. Reden voor Vincent Hanna, een detective die is gespecialiseerd in overvallen, om hem op te sporen. Neil is ondertussen alweer een nieuwe overval aan het voorbereiden. De wegen van de dief en de man die hem moet opsporen worden steeds meer met elkaar verwikkeld.

Actiefilm was een groot succes

De acteurs kregen voorafgaand aan de film allemaal schietlessen en er werd zo’n $60 miljoen voor de productie neergelegd. Een zakcentje als je het vergelijkt met de bedragen die vandaag de dag worden rondgestrooid, maar voor 1995 was dit een waanzinnig bedrag. Bovendien was de film een groot succes en wist Heat meer dan $180 miljoen op te halen in de bioscoopzalen. Vooral de acteerprestaties van beide acteurs werden genoemd als pluspunt aan de serie.

 

Het brute plot en de sterke skills van De Niro en Pacino hebben Heat een 8.2 op IMDb opgeleverd. Op zoek naar meer van De Niro? Check dan ons overzicht van 10 films met Robert De Niro doe je gezien moet hebben.