Sommige wedstrijden in het wk vrouwenvoetbal zijn simpel wat onhandig, maar dat kan natuurlijk ook de mannen overkomen. Dit leverde in ieder geval wel een aantal mooie doelpunten op.

Wedstrijden wk vrouwenvoetbal 2019

Engeland – Kameroen

Kameroen is niet altijd even gelukkig geweest in hun wedstrijden. Voor een langere tijd kijken wij veel voetbalwedstrijden. In het binnenland, of ver voorbij de oceaan, het maakt niet uit. In al die tijd hebben wij nog nooit een terugspeelbal gezien, want dat echt bijna nooit voor. Deze dames wisten er toch in te slagen, petje af! (zie t/m 00:35 minuut)

Nigeria – Zuid-Korea

Een lange bal verwerken is altijd wel lastig. Toch zouden veel spitsen jaloers zijn op de manier waarop deze dame de bal tegen de touwen legt. Er is een groot atletisch vermogen voor nodig om de bal zo hoog in de lucht te laten. Toch jammer dat Zuid-Korea met deze high kick haar eigen keeper passeert. (zie 0:38 -1:05 minuut)

Frankrijk – Noorwegen

Het gastland is gestrand in de kwartfinale tegen de Verenigde staten. Het is zeker geen schande om tegen dit team te verliezen. Les Blues hebben het waanzinnig goed gedaan, maar toch wisten ze even goed de mist in te gaan. Hoewel ze de wedstrijd wisten te winnen, was het stadion er toch even stil van. (zie minuut 0:53 – 1:14 minuut)

Thailand – Chili

Eerder kreeg Thailand al billenkoek van de Verenigde staten. Deze wedstrijd eindigde in 13-0 waarmee de recordzege met 2 goals werd gepasseerd. De Chileense vrouwen werden tijdens hun wedstrijd wel erg veel geholpen, want deze eigen goal werd wel erg makkelijk weggegeven. Al met al was dit geen beste ‘Padthai’. (zie 0:42 – 1:01 minuut)

Kameroen – Nieuw Zeeland

Ja, voor de groen-gelen was dit wk vrouwenvoetbal niet altijd even leuk. Laten we het er maar op houden dat het wat ongelukkig uitkomt allemaal.  (zie 1:20 -1:35)

Welke van bovenstaande magistrale acties is jouw favoriet?