1. Borrelpraat

In Borrelpraat ontvangen Thijs Boermans en Niels Oosthoek wekelijks een speciale gast, onder het genot van een borreltje en een versnapering. De mannen kennen elkaar door hun deelname aan Expeditie Robinson en zijn sindsdien onafscheidelijk. Tijs is vooral bekend als acteur van bijvoorbeeld Spangas, Goede Tijden, Slechte Tijden en Keizersvrouwen. Niels is bekend van YouTube en presenteerde het programma Onrecht.

2. Geuze en Gorgels

In Geuze en Gorgels bespreken Monica Geuze en Kaj Gorgels met behulp van een gezonde dosis platte humor persoonlijke verhalen en problemen van luisteraars. Beide presentatoren begonnen hun carrière op YouTube, maar zijn inmiddels vooral bekend van televisie als het gezicht van programma’s als Temptation Island, Expeditie Robinson, Love Island of De Bachelorette.

3. Wat Een Week

Maxim Hartman, Willem Treur en René van Leeuwen nemen je in deze podcast mee in het nieuws van afgelopen week, zonder eraan onderdoor te gaan. Een straight-to-the-point podcast voor iedereen die wel tegen een stootje kan, boordevol humor, directheid en originaliteit.

4. Broers

In de podcast Broers van Sam en Rijk Hofman is alles bespreekbaar. Rijk Hofman is al jarenlang YouTuber en presentator, en vertelt samen co-host Sam Hofman verhalen over hun leven. Een biografische podcast, voor hen die geïnteresseerd is van het leven van jonge honden.

5. De Snobcast

Een podcast waarin de avonturen van Jort Kelder en Ivo van Regteren Altena centraal staan en het grauwe heden wordt verruild voor het nostalgische toen. Een wanhopige poging op de lagelanders een gevoel voor verfijning en aandacht voor detail bij te brengen, met een niet al te geringe focus op het oude normaal.

6. Zelfspodcast

In deze podcast aanschouwen we het leven door de bril van jeugdvrienden Sander Schimmelpenninck en Jaap Siewertsz van Reesema. Beide hebben ze naast een leven in de spotlights namelijk ook het verlangen naar een eenvoudig bestaan op het platteland. Ondanks hun zeer verschillende karakters, delen ze de liefde voor zelfbeklag en analyseren het ongenoegen des levens. Zodoende is er elke week ruimte voor een rondje dieptepunten, maar staat er ook één thema centraal. Bereid je daarnaast voor op vele zijpaadjes, kansloze business ideeën en gepraat over mooie vrouwen.

7. Voor De Show in Toomler

Deze humoristische podcast wordt gemaakt door stand-upcomedians Rayen Panday en Stefan Pop. Ze gaan op zoek naar comedy in persoonlijke verhalen en de actualiteit, en elke week schuift er een gast aan die verbonden is aan comedyclub Toomler. Een podcast voor iedereen die wel houdt van een grapje en een goede dosis humor.

8. Aaf en Lies Lossen Het Wel Weer Op

Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk zijn al jaren bevriend en hebben zodoende al veel meegemaakt samen. In deze podcast bespreekt het duo allerhande zaken: de wereldproblematiek, dilemma’s van luisteraars en hun eigen struggles. Ze beoordelen hun eigen week aan de hand van een cijfer en komen tot rust in hun natuurrubriek.

9. Marc-Marie en Isa Vinden Iets

In deze podcast verwonderen Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes zich over alledaagse zaken, waar de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk nog nooit een mening over heeft gevormd. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? Hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? In de tussentijd is er ook tijd voor de nieuwste roddels en worden de eigentijdse etiquetten doorgenomen. Aan het eind van de podcast maken ze de balans op: een onverbiddelijk eindoordeel in de vorm van een recensie.

10. Ruben Tijl Ruben

Deze podcast wordt gemaakt door niemand minder dan Lama-prominenten Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Ruben Nicolai. Elke week nemen de drie vrienden verhalen mee uit verschillende categorieën van showbizz tot de belangrijke zaken des levens, met humor als stille kracht. Je hoort voor het eerst alles over de belevenissen én de worstelingen van de witte man van middelbare leeftijd die te maken krijgen met zowel kaalheid als de hysterie op sociale media.

Ben je meer fan van spannende verhalen? Bekijk dan onze lijst met Nederlandse true crime en misdaad podcasts op Spotify.